Diskorite festival tuleb koos Vanilla Ninjaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi kultuurimaja festivalil "Numark Tantsutuur" astub laupäeval võistlustulle paarkümmend diskorit, kellele pakub oma esinemisega vaheldust eurobänd Vanilla Ninja.

"Võistlema tulevatest diskoritest paljud on juba suuremates kohtades tegijad," tutvustas üritust kultuurimaja direktor Tiit Kalmet.

Festivali eesmärk on leida võimekaid diskoreid, kellele zhürii liikmed saavad hiljem pakkuda võimalust tegutseda eri projektides ning Eestis tegutsevates ööklubides ja raadiojaamades.

Diskorite festivali zhürii esimees Antti Indov kinnitas, et "Tantsutuur" on Eesti mastaabis oluline võistlus. Ta tõdes, et selliseid festivale on viimasel ajal väga vähe, kuigi diskorite nappust Eestis pole. "Asi jääb aga organiseerijate ja sponsorite leidmise taha," nentis Indov.

Festivali tase keskmisest kõrgem

Þürii esimehe sõnul korraldatakse suuremaid diskorite üritusi just väljaspool pealinna, kus on nende vastu suurem publikuhuvi.

"Eks iga Tallinna ööklubi ole oma festivale korraldanud, kuid need on väiksemad ja mõeldud kindlale sihtgrupile," rääkis ta. "Pealinnas ei ole inimesed algajate diskorite vaatamisest eriti ka huvitatud. Viljandis aga püstitas eelmine "Tantsutuur" 2001. aasta lõpul kultuurimajas publikurekordi!"

Antti Indovi kinnitust mööda on Viljandi festivalil osalejate tase keskmisest tunduvalt kõrgem.

Edasiste koostöövõimaluste pakkumisel tuleb zhüriil arvesse võtta aga seda, et paljud võistlejad on veel alaealised ning neile ei saa garanteerida näiteks ööklubis töötamist.

"Küll aga tutvustame neile tehnikat, mida maailma ööklubid kasutavad, ja selgitame, mida seal nõutakse," rääkis Indov. "Ennekõike aitab festival inimestel kontakte luua ning see on teadmiste, oskuste ja tutvuste vahetamise koht."

Laupäevasel diskorite võistlusel on kaks vooru.

Eelvoor algab keskpäeval ning kestab õhtul kella seitsmeni. See on kõigile pealtvaatajatele tasuta ning vanusepiirangut kultuurimajja sisenemisel pole.

Finaal, kuhu pääsevad edasi võistlema kümme paremat diskorit, algab kell 21. Finalistid astuvad üles pealaval, lõppvõistlusest välja jäänud diskorite päralt on aga kõrvallava.

Üritusele tuleb esinema ka Eesti eurolauluvõistlusel rahva lemmikuks tunnistatud bänd Vanilla Ninja ning kavas on laser-show.

Tiit Kalmeti sõnul on festivali auhinnafond tänavu suurem kui eelmistel aastatel. Peapreemiaks on professionaalne vinüülplaadimängija, mille on välja pannud firma Numark.

Alaealisi sisse ei lasta

Kultuurimaja direktor kinnitas, et kindlasti võetakse kasutusele meetmed, mis aitavad vältida alaealiste hilist peol viibimist ja alkoholi pruukimist.

Lõppvõistlusele on alla 16-aastastel noortel sisenemine keelatud ning vähimagi kahtluse korral on turvameestel korraldus kontrollida sisenejate dokumente.

"Baar on avatud, kuid sinna pääsevad vaid üle 18-aastased noored," lausus Kalmet. Tema sõnul valvavad baari ukse juures eraldi turvamehed.

Diskorite festivali "Tantsutuur" korraldab Viljandi kultuurimaja viiendat korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles