Wirbel noppis kopsaka peapreemia

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi Kultuurikolledzhist välja kasvanud muusikute ansambel Wirbel võitis laupäeval festivalil "Põlva Folkfest" 1000 euro suuruse peapreemia.

"Þürii tõstis ansamblit Wirbel esile üsna ühehäälselt ja -meelselt," ütles rahvamuusikatöötluste festivali zhürii liige ja kultuurikolledzhi õppejõud Ene Lukka.

Tema sõnul pälvisid tähelepanu kollektiivi liikmete professionaalsus, sügav musikaalsus ning see, et ansambli lugude valik ja esinemine moodustavad harmoonilise terviku.

"Tegemist on väljakujunenud ja igati professionaalse kollektiiviga," edastas Ene Lukka hindajate arvamust.

Wirbelisse kuuluvad Elo Kalda, Krista Sildoja, Meelika Hainsoo ja Kristjan Priks, kes kõik on õppinud Viljandi Kultuurikolledzhsis. Nende muusikariistad on kromaatiline kannel, väikekannel, hiiu-rootsi kannel, viiul ning krotta-tðello.

Kristjan Priksi sõnul osales kollektiiv festivalil esimest korda.

"Oleme seal küll kõik eraldi käinud, kuid mitte koos ja Wirbeli nime all," selgitas Priks. Tema osales festivalil eelmisel aastal ansambli Virre koosseisus, kes tuli ka võitjaks.

Priks tunnistas, et peale kohustusliku loo, võrokeelse laulu "Jänissä jala'", ei valmistanud Wirbel võistlusele ette spetsiaalseid muusikapalu. "Oleme tegevad kogu aeg ja musitseerime ka sõltumata "Põlva Folkfestist"," lausus ta.

Preemiaks saadud raha, Eesti kroonides ligi 16 000, plaanib ansambel investeerida plaadi tegemisse, kuid millal see välja tuleb, ei soovinud Priks veel öelda.

Ene Lukka sõnul tuli festivali tähtsuselt teine auhind samuti Viljandi Kultuurikolledzhi õpilasele. Teise kursuse levimuusik Karl Laanekask sai Põlva Maavalitsuse eripreemia parima interpretatsiooni eest.

"Tegemist on väga intelligentse muusikuga," rõhutas zhürii liige. "Tema kohustusliku pala lahendus oli huvitav ja hästi läbi mõeldud, samas oli see aga väga julge lähenemine ühele rahvamuusika viisijupile."

Publikupreemia pälvis festivalil Tallinna ansambel Metsatöll, kes viljeleb põhjamaise kõlaga folk- ja metallmuusika segu. Välja anti veel mitu eripreemiat.

"Põlva Folkfest" leidis tänavu aset neljandat korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles