Turvafirma tunnustab Viljandi tüdrukuid

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
17-aastane Kerttu Kukk ja 16-aastane Laura Rätsep tõid jaanuari alguses Huntaugu rannas veest välja endast poole noorema tüdruku.
17-aastane Kerttu Kukk ja 16-aastane Laura Rätsep tõid jaanuari alguses Huntaugu rannas veest välja endast poole noorema tüdruku. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti üks suuremaid tööandjaid, turvafirma G4S tunnustab laupäeval Tallinnas teenetemärgiga «Vapruse eest» viit noort elupäästjat ja teiste seas pälvivad selle Viljandi tüdrukud Laura Rätsep ja Kerttu Kukk, kes 8. jaanuaril päästsid Viljandi järvel läbi nõrga jää vajunud väikese tüdruku elu.



«Inimelu päästmise tähendust on raske sõnadega mõõta - kindlasti mõistavad nende tegude suurust ja sügavust kõige paremini pered, kellele need viis noort andsid tagasi poja või tütre, õe või venna,» ütles atksiaseltsi G4S Eesti juhatuse esimees Andrus Ossip. «Noorte elupäästjate käitumist iseloomustab hoolivus, julgus, otsusekindlus ja kiirus ohuolukorras tegutsemisel. Need on väärtused, mida peab kalliks ka G4S, ning just seetõttu püüame oma tänuavalduse kaudu laste kangelastegudele ühiskonna suuremat tähelepanu juhtida.»

Lapselupäästjate tunnustamise traditsiooni algatas turvafirmas 2006. aastal. Lisaks kahele viljandlannale tänab G4S teenetemärgiga «Vapruse eest» Andrek Arusalu, kes päästis Järva-Jaanis oma ujumisoskust üle hinnanud ja uppumisohtu sattunud poisi elu, ning Jarmo Aavistet ja Tanel Kilpi, kes päästsid Valgas Pedeli jõel läbi nõrga jää vajunud poisi.

Teenetemärgid antakse kätte mittetulundusühingu G4S Noorteklubi sünnipäevapeol 20. märtsil Tallinnas klubis Spider Tartu maantee 17.

Veebruaris pälvisid Laura Rätsep ja Kerttu Kukk ka päästeenistuse elupäästja medali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles