Härmad tähistavad oma juubelit suure näitusega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.


Kunstnik Lilian Härm on saabuva juubeli puhul pannud kunstisaali tagumisse ruumi välja näituse, mille tööde enamik on valminud viimase aasta jooksul.Viljandi kunstnikud, ema ja poeg Lilian ja Hanno Härm avasid esmaspäeval oma saabuvaid juubeleid silmas pidades kunstisaalis näituse.

Palju oli neid, kes soovisid näitust näha ning ühtlasi õnnitleda kunstnikke nii juubelitähtpäeva kui ka suure näituse puhul. Õnnitlusi oli vastu võtma tulnud Lilian Härm üksi, sest Hanno Härm oli eelistanud piduliku tseremoonia vältimist.

"Suur osa töid on täiesti uued," rääkis Lilian Härm. Ta oli hakanud sellele näitusele mõtlema juba eelmise aasta juunis, sest kes korjanuks kokku kõik need maalid, mis on kodudes laiali. Lihtsam oli uued teha.

"Ei, ega ma iga päev maalinud, ikka nõnda, kuidas tuju ja tahtmist oli," lisas kunstnik. Enamik tema töid on loodusega seotud. Esindatud on juba tuntud kassi teema ning on ka humoristlike maalide sari.

Kõige viimati maalis Lilian Härm kaks Viljandi vaadet ja plakatlikud figuraalsed pildid. Nii ta ise neid kevadvärvilisi dekoratiivseid maale nimetas.

Hanno Härm on pannud välja põhiliselt Viljandi vaateid, sealhulgas järvemaale.

"Härmad on Viljandi kunstiklassikud," ütles oma kõnes kriitik Tiiu Männiste. "Lilian Härma raamatuillustratsioonide peal on minu põlvkond üles kasvanud."

Teisedki kõnelejad polnud kiitusega kitsid.

Lilian Härm kasvas Tallinnas lavakujundaja peres. Kunstnik oli ka tema abikaasa Evald Härm. Lilian Härm on töötanud raamatukunstnikuna, maalimine on tema hilisem hobi. Tema 75. sünnipäev on 18. ja Hanno Härma 50. sünnipäev 23. septembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles