Kriisikomisjon valmistub suurveeks

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Neljapäeval moodustati Lõuna-Eesti regionaalse kriisikomisjoni korralisel istungil ajutine töögrupp, kes hakkab kaardistama üleujutusohuga alasid ning valmistub konkreetseteks tegevusteks.


Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi (EMHI) andmetel on lumevett piisavalt, et Lõuna-Eesti jõgedel, järvedel ja paisudel võiks tekkida ülejutus, ent palju oleneb märtsi ja aprilli ilmaoludest. Sellest johtuvalt pidas kriisikomisjon vajalikuks moodustada ajutine töögrupp.

Töögrupi ülesanne on koostöös omavalitsustega kaardistada üleujutusohtlike piirkondade majapidamised ja elutähtsaid teenuseid osutavad asutused, vaadata üle asutuste ressursid üleujutustele reageerimiseks, ette valmistada elanike teavitamine ja leppida kokku ohustatud aladel elavate inimeste evakuatsiooni ja nende vara kaitse korraldamine.

Üleujutuse korral tiheasustusalal juhib hädaolukorra lahendamist ning hädaolukorrast põhjustatud tagajärgede leevendamist päästeasutus. Töögruppi kuuluvad Lõuna-Eesti päästekeskuse, keskkonnaameti, keskkonnainspektsiooni, Lõuna prefektuuri, Lõuna regionaalse maanteeameti ja üleujutusohuga alade omavalitsuste esindajad, kaasatakse ka EMHI hüdrolooge.

Üleujutusohuga aladest ja paisudest Eestis annab ülevaate keskkonnaministeeriumi kodulehel olev kaart.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles