Üksikmängu hõbe tõi pettumuse

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rivo Saaremäe teenis Eesti kadettide lauatennise meistrivõistlustel hõbemedali nii üksikmängus kui koos
Suure-Jaani noormehe Ott Šefferiga paarismängus.
Rivo Saaremäe teenis Eesti kadettide lauatennise meistrivõistlustel hõbemedali nii üksikmängus kui koos Suure-Jaani noormehe Ott Šefferiga paarismängus. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi spordikooli õpilane Rivo Saaremäe pälvis Eesti kadettide lauatennise meistrivõistlustel kaks hõbemedalit, kuid üksikmängu teine koht valmistas talle pettumuse.


Pühapäeval Tallinnas Kristiine spordihallis aset leidnud tiitlivõistlustel oli Saaremäe noormeeste üksikmängus üks suuremaid favoriite. Paraku jäi ta finaalkohtumises 1:3 alla Paemurru spordikooli mängijale, narvalasele Aleksandr Lušinile.



«Tegin kahes esimeses setis taktikaliselt valed otsused: üritasin pikki palle liiga maha lüüa,» tunnistas Saaremäe. «Kolmandas setis muutsin veidi oma mängu ja see tõi edu. Neljas sett läks lihtsalt käest ära.»



Viljandlane nentis, et ei alahinnanud vastast, ehkki oli teda tänavu paaril korral võitnud.


«Viimati kohtusime Viljandis laste suure auhinna sarjas ja siis ma võitsin. Teadsin aga, et tegemist on tugeva konkurendiga,» rääkis ta.



Teel finaalkohtumisele alistas Rivo Saaremäe kolm vastast: 3:0 võitis ta Leonid Vagulini (Aseri SK) ja Mikk Vaikla (Nõmme SK) ning 3:1 Mihkel Pae (Tartu Kalev).



Teise hõbeda teenis Rivo Saarmäe paarismängus koos Suure-Jaani noormehe Ott Šefferiga.


«Seal oleks olnud esikohta raske võtta — võitjad olid meist tublisti paremad,» tõdes ta.



Viljandimaa paar Saaremäe/Šeffer jäi finaalis kolmesetises matšis alla tandemile, kuhu kuulusid individuaalturniiril esimese koha saavutanud Aleksandr Lušin ja kolmandaks tulnud Dalius Kregzde.



Noormeeste üksikmängu turniiril tegi kaasa 31 lauatennisisti, nende seas viis viljandimaalast. Suure-Jaani spordiklubi Lehola 2005 liige Ott Šeffer sai tugevas konkurentsis kõrge kümnenda koha ja tema klubikaaslane Kristo Korell oli 29. Viljandi spordikooli õpilastest oli Asser-Auris Kees 13. ja Jarmo Ilmjärv 15.



Tütarlaste üksikmängus sai Viljandi spordikooli esindaja Getter Põru kaheksanda ja Anna-Grete Arak 19. koha. Naismängijaid osales võistlustel 39. Viis kõrgemat kohta hõivasid Narva Paemurru spordikooli mängijad. Eesti meistriks tuli Olesja Ketško.



Tütarlaste paarismängus võistles Getter Põru üksikmängu kuuenda koha omaniku Liis Koiduga Pärnumaalt ning tulemuseks oli kõrge neljas koht.



Viljandi Sakala klubi juhi Peeter Allikoja sõnul pidasid tüdrukud narvalannade Kalina Daria ja Serafima Mahhašvili vastu südika pronksiheitluse, kuid pidid siiski nende paremust tunnistama. Ka esimesed kaks kohta võtsid narvalannad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles