Narkoärimehed lähevad viieks aastaks vangi

Marko Suurmägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi Maakohus saatis reedel kuueks aastaks vangi 36-aastase Margus Kaarma, kes Viljandis aasta vältel narkootikume müüs.

Kaarma kaasosalist ja elukaaslast, 18-aastast Mari-Liis Seerot karistas kohus narkootikumide müümise ja tarvitamise eest viie aasta pikkuse tingimisi vangistusega kolmeaastase katseajaga.

Margus Kaarma mõisteti süüdi selle eest, et ta sai 2000. aastal viljandlastelt Oleg Melnikult, Eveli Tammerannalt ja Valdimir Kalojevilt amfetamiini ning müüs seda narkomaanidele edasi.

Kui politseinikud mullu septembris Kaarma elukohta Viljandis Oru tänaval kontrollimas käisid, leidsid nad sealt 8,8 grammi müügiks valmis seatud amfetamiini, milles oli 4,1 grammi puhast narkootilist ainet. Seda peetakse kohtumõistmisel suureks koguseks.

Kaarma elukaaslane Mari-Liis Seero müüs narkootikumi sel ajal, kui meest kodus polnud. Lisaks tarvitas Seero ka ise amfetamiini.

Kaarma ennast kohtus süüdi ei tunnistanud ja Seero tegi seda osaliselt.

Kohtus käinud tunnistajatest olid mõned ka süstivad narkomaanid, kes vajasid ööpäevas 1,5 grammi amfetamiini. Kaarma müüs nende sõnul neile vajalikku ainet, küsides 200 krooni grammi eest. Püsikliendid said grammi amfetamiini 150 krooniga.

Kohtus tunnistusi andnud ostjaid oli kokku kümmekond ning mõni neist jäi anonüümseks. Kaarma väitel polnud need tunnistajad usaldusväärsed. "Need inimesed on mõjutamise korral valmis tunnistama ka prokuröri vastu," leidis ta kohtupingis küsimustele vastates.

Eeluurimisel tunnistas Margus Kaarma tütar, et ka tema oli isalt korduvalt amfetamiini ostnud. Kohtus see väide kinnitust ei leidnud, sest tütar loobus oma ütlusest.

Selles, kui palju narkootilist ainet Kaarma käest aastaga läbi võis käia, kohus selgust ei saanud. Varem kriminaalkorras karistatud Kaarmale määrati kuue aasta pikkune vangistus.

Et Mari-Liis Seero narkootikumide müügiga aktiivselt ei tegelnud, määras kohus talle viieaastase tingimisi karistuse kolme aasta pikkuse katseajaga.

Tänavu märtsis mõistis Viljandi Maakohus Kaarma ja Seero protsessis tunnistajana osalenud 34-aastase Oleg Melnikule narkokaubanduse eest viie aasta pikkuse vanglakaristuse. Maakohtu otsuse jättis jõusse ka ringkonnakohus.

Melniku kaasosalisele, 19-aastasele Eveli Tammerannale määrati viieaastane vangistus tingimisi kolmeaastase katseajaga.

Politseinikud leidsid läbiotsimisel Melniku kodust kokku 8,9 grammi narkootilist ainet, mis sisaldas 1,9 grammi amfetamiini.

Lisaks mõisteti nii Melnik kui Tammerand süüdi kelmuses, sest nad petsid võõra passiga kolmel korral välja enam kui 10 000 krooni eest Hobby Halli postimüügikataloogist tellitud kaupu. Neljandal korral jäid nad sama teoga vahele.

Kaarma ja Seero protsessis käis tunnistajana kohtu ees ka 46-aastane Vladimir Kalojev, kellele Viljandi Maakohus on mõistnud narkootilise aine suures koguses vahendamise eest tingimisi karistuse.

Politsei andmetel oli just Kalojev see, kes Kaarmale ja Melnikule edasimüümiseks narkootikume vahendas.

Viljandi kriminaalpolitsei ülemkomissar Urmas Lindmäe on "Sakalale" öelnud, et Kalojev oli Viljandi narkoahela pea ja tõi narkootikume maakonda sisse. Kaarmale ja Melnikule esitatud süüdistuse kohaselt said need mehed amfetamiini Kalojevilt.

Väidetav narkoahela juht kannab praegu narkootilise aine omandamise, hoidmise ja organiseeritud edasiandmise eest viie aasta kuue kuu pikkust tingimisi karistust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles