Politseiniku mõrva korraldajad lähevad pikaks ajaks vangi

Marko Suurmägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.


Politseiniku mõrva kavandanud Õie Remmelil ja Benno Takkelil tuleb vanglas veeta veel seitse aastat.Viljandi Maakohus saatis politseiniku mõrva kavandanud metsavargad reedel kaheksaks aastaks vangi.

Kohus mõistis endise Viljandi kriminaalpolitseiniku Ahti Oleski mõrva organiseerinud 40-aastase Õie Remmeli ja 36-aastase Benno Takkeli süüdi tahtliku tapmise organiseerimises.

Naisele mõistis kohus kaheksa aasta ja kuue kuu pikkuse karistuse ning mehele kaheksa aasta ja kahe kuu pikkuse vangistuse.

Kohtus ilmnes, et Õie Remmel ja Benno Takkel olid Oleski tapmist kavandanud 1999. aasta 24. maist alates. Politseiniku surma soovisid nad seetõttu, et too uuris kaht nendega seotud metsavargust.

Politseiniku tapmiseks palkasid Remmel ja Takkel 24. mail mehe, keda kohtumaterjalides nimetati Atsiks. Remmel näitas tapjaks palgatud mehele, keda ta soovib kõrvaldada, ning maksis talle enne töö tegemist 10 000 krooni ja 1000 Ameerika dollarit (umbkaudu 16 500 Eesti krooni).

Ats, kes esines kohtus anonüümse tunnistajana, jättis töö tegemata ja kadus.

Seejärel palkasid Remmel ja Takkel mehe, keda kohtutoimikus nimetati Pihlakaks. Mõrva organiseerijad ei teadnud aga, et Pihlakas teeb koostööd politseiga.

Keskkriminaalpolitsei korraldas operatsiooni nii, et mõrva organiseerijad jääksid uskuma, et kõik läheb nende plaani kohaselt.

1999. aasta 21. juulil edastas politsei avalikkusele valeteate, et Ahti Olesk hukkus Viljandi maakonnas Soomaal aset leidnud tulevahetuses.

Selle teate peale sõitsid mõrva korraldajad Tallinna, et maksta töö eest koku lepitud tasu. Esialgu lubatud 2000 dollarist maksid Remmel ja Takkel ära 1600 dollarit ning ütlesid, et maksavad ülejäänu hiljem. Raha üleandmisel võttis politsei nad kinni.

Kohtus väitis Benno Takkel, et ei tea mõrva organiseerimisest midagi, ehkki tema vastu esitatud tõendid kinnitasid vastupidist.

Õie Remmel ütles, et ei soovinud Ahti Oleski surma, vaid tahtis talle korraliku keretäit anda. Tapmise ettepaneku olevat aga teinud politseiga kokku mänginud palgamõrvar.

Maakohus ei pidanud neid väiteid tõeseks.

Õie Remmel on olnud vahi all 1999. aasta juulikuust. Benno Takkel on vanglas aega veetnud sama aasta sügisest.

Selle aja jooksul on mõlemad mõistetud süüdi metsavargustes ning Benno Takkelit on karistatud isegi kahel korral. Koos on nad varastanud ligi 100 000 krooni eest puitu ja tekitanud sellega loodusele rohkem kui 200 000 krooni kahju.

Metsavarguste eest mõistetud karistuse on nad juba ära kandnud. Praeguse karistuse algusajaks on Remmelile mõistetud 2001. aasta 21. jaanuar ja Takkelile 2001. aasta 25. mai. Seega tuleb mõlemal vanglas olla veel seitse aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles