Lapsed laulsid tantsust

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suure tüdrukuteväe hulgas tegi mehisemat häält mõni poisski.
Suure tüdrukuteväe hulgas tegi mehisemat häält mõni poisski. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Kolmapäeval kogunes Viljandis Jakobsoni gümnaasiumi umbes 300 maakonna laululembelist mudilast, et harjutada Viljandimaa laulupäeva repertuaari.


Maakonna mudilaskooride igakevadisele laulupäevale oli tulnud 11 kooli.


«Lastele on see tähtis sündmus, mida kaua oodatakse,» rääkis Kitzbergi gümnaasiumi muusikaõpetaja Sirje Veerme.



Kui laste- ja poistekoorid peavad laagreid, siis kõnealune päev on kõige väiksematele koorilauljatele samasuguse kaaluga üritus. «Siin annavad mitme koori kokkukõlamine ja ühislaul lastele esimese aimu suure laulupeo väest ja tähendusest,» jätkas muusikaõpetaja.



Päeva üldjuht, Jakobsoni gümnaasiumi muusikaõpetaja Kristi Vastisson lisas, et iga laps, kes korra Tallinnas üldlaulupeol on käinud, jääb koorilauljaks kogu kooliajaks ning mõnikord ka terveks eluks.



Kristi Vastissoni sõnul on mudilastel, nagu lauljatel ikka, palade hulgas oma lemmik. «Selleks on vaieldamatult ühendkooride laul «Tantsupeole»,» nentis ta.



Laulmisõpetaja, kes on varem väikses maakoolis töötanud, rääkis, et laste huvi koorilaulu vastu pole kahanenud, kuid õpilasi jääb üha vähemaks. Seetõttu ei jätku väikekoolides mitmehäälsete seadete esitamiseks lihtsalt lauljaid.



Kolmapäeval Jakobsoni gümnaasiumisse tulnud kooride seas olid ülekaalus siiski valdade põhikoolide esindused.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles