Kopameestele jätkub tööd Lillist Olustvereni

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu tehakse teedel talvehooldust. Kärstna ja Paistu vahel lükkas traktor eelmisel reedel teed risti puhtaks, et tuisuvaalud sõiduradadele ei jõuaks.
Praegu tehakse teedel talvehooldust. Kärstna ja Paistu vahel lükkas traktor eelmisel reedel teed risti puhtaks, et tuisuvaalud sõiduradadele ei jõuaks. Foto: Elmo Riig

Viljandimaal remonditakse tänavu umbes 130 miljoni krooni eest teid ning mitmes paigas rajatakse sõidutee kõrvale jalgtee.


Lääne regionaalse maanteeameti Viljandi esinduse juhtivspetsialist Allan Allik ütles, et kuigi Viljandimaa teede tarbeks tuli sel aastal umbes 20 miljonit krooni vähem kui mullu, ei tähenda see kärpimist, vaid maanteeamet andis tänavu rohkem raha üleriigilise tähtsusega remonditöödeks.



Õige pea jätkub Viljandi—Rõngu tee remont Mustla aleviku peatänaval ning see peaks sügiseks lõppema. Karksi-Nuia—Lilli tee õgvendamise ja mullatööde tarvis alustab maan­teeamet kui Eesti-Läti piiriülese projekti juhtpartner õige pea hanget ja optimistlikumate hinnangute järgi võivad tööd nimetatud teel alata juunis.



Üks suuremaid töid on maakonnas Taari—Saarepeedi tee remont, kus 3,2 kilomeetri pikkusele lõigule pannakse korralik asfaltkate.



«Saarepeedi asulasse tuleb ligikaudu kilomeetri pikkune jalgtee, et inimesed saaksid seal rahulikult ja turvaliselt liikuda,» selgitas Allan Allik.



Paljud teelõigud saavad sel suvel ka kahe- või kolmekordse pindamisega kergkatte. Üks selline koht on Loodi—Helme teel Kärstnast maakonna piiri poole. Seal saab tolmuvabaks viis kilomeetrit remonditud kruusateed.



Kergkatte alla läheb veel umbes 800 meetri pikkune lõik Vastemõisa—Metsküla teel ning 1,27 kilomeetrit Vastemõisa—Kõpu tee Kõpu-poolses otsas.



«Kõpu tee ääres on palju talusid ja sealsed inimesed on selle lõigu tolmuvabaks muutmist kannatlikult oodanud,» lausus juhtivspetsialist.


Kergkatte saab ka 2,8 kilomeetrit Jaska—Aimla teest Ülde ja Kuhjavere vahel.



Kolga-Jaani ja Oiu vahel tuleb tänavu tõsisem kruusatee remont ning seal asendatakse üks sild terastruubiga.



Tänavu lähevad remonti veel Kuudeküla sild Tänassilma jõel ja Venevere sild Navesti jõel.



Ülejärgmisel nädalal kuulutatakse välja hange Heimtali ja Ramsi vahelise jalgtee ehitaja leidmiseks. Allan Alliku sõnul on see tee oluline, sest kahe asula vahel liiguvad ka koolilapsed. Tulevikus avaneb neil võimalus seal rulluiskude või jalgratastega sõita.



Tänavu rajatakse pisike lõik jalgteed ka Olustvere asulasse. «Selle töö tegi suuremaks see, et jalgtee ei mahtunud ära ja me pidime sõiduteed nihutama,» täpsustas spetsialist.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles