Sprinterid jagasid Kõpus esimesed karikad

, autospordihuviline
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aivar Kaljusaar

Laupäeval Kõpus käima lükatud Eesti rallisprindi meistrivõistluste sarjas jõudsid Viljandimaa sõitjatest esikolmikusse Tiit Rattasep ja Indrek Moks.


Päeva osavõtjaterohkeimas, Ralli 2WD klassis oli kõrgeimate ootustega rajal kolm võistluspaari. Viljandlaste Tiit Rattasepa ja Indrek Moksi kõrval võis favoriitideks pidada veel Priit Ollinot ja Eero Uustalu ning Kristen Kelementi ja Timo Kasesalu.



Tihe rebimine käis juba avavoorus. Selle võitis Kelement ning teisena lõpetanud Ollino järel oli ülinapi kaotusega kolmas Rattasep. Teise vooru võitis Rattasep 1,3 sekundiga Ollino ees ning Kelement katkestas auto pooltelje purunemise tõttu.



Seega pidi etapi võitja selgitama kolmas voor. Esimene katse läks paraku luhta, sest üks võistleja jäi rajale, blokeerides teistel tee. Korduskatsel oli kiireim Priit Ollino ja nii kuulus talle ka etapivõit.



Nii voorus kui kokkuvõttes teise kohaga leppima pidanud Tiit Rattasep ja Indrek Moks kaotasid viimases sõidus parimale 1,7 sekundit. Etapi kolmas koht läks Kristen Kelemendile ning napilt jäi esikolmikust välja Abja mees Kristo Subi koos kaardilugeja Teele Sepaga.



Võitja Priit Ollino nentis, et konkurents oli tihe, ja avaldas arvamust, et määravaks said tema teistest suuremad võistluskogemused.



Tiit Rattasep ei osanud öelda, millest selline väike kaotus tingitud võis olla, tema isa aga pakkus üheks teguriks konkurendi auto suuremat võimsust.



Avavoorus neljanda ja kahes järgmises kolmanda tulemuse teinud ning kokkuvõttes napilt neljandaks jäänud Kristo Subi sõnul oli tema koht ootuspärane.



«Ollinol on veidi võimsam auto, Rattasep ja Kelement on kiired ja kogenenud sõitjad. Umbes sellist tulemust lootsimegi,» rääkis ta ning lisas: «Niisugune kitsas rada mulle ei sobi.»



Viljandimaalastest käisid Ralli 2WD klassis rajal veel Andrus Karu ja Kersti Kürsa, kes lõpetasid kokkuvõttes 11 kohaga.



«Oli õppimise päev. Mina sõitsin esimest korda kaardilugejaga ja Kersti luges esimest korda kaarti,» lausus Karu ning tunnistas, et on kohast hoolimata võistluspäevaga rahul. «Kusagilt peab ju alustama.»



Kõige kiiremate autode ehk 4WD klassis tegid Ranno Bundsen ja Sven Raid juba kahe esimese vooruga võitja selgeks: olnud mõlemas võidukad, ei tarvitsenud neil enam viimases voorus startidagi.



Ranno Bundsen ei varjanud oma üllatust. «Ehk oli mul teistest enam õnne? Aga mulle see rada meeldis ka,» kõneles ta.



Teise koha said selles masinaklassis Margus Murakas ja Henri Murakas ning kolmandad olid Raul Jeets ja Andrus Toom.



Klassis Sprint 2WD tegi laupäeval Kõpus oma esimese rallisprindivõistluse Tarvastu valla mees Toomas Lõhmus ja sai kokkuvõttes viienda koha.



Oma sõnul tabas teda teises voorus ebaõnn: autol kadusid pidurid.


«Pidurdasin hoogu mootoriga. Metsa vahel püsisin sissesõidetud rööpas, põllu peal aga rööbast polnud ja nii lendasin lumevalli,» meenutas ta.



Laupäeval Kõpus peetud võistlus oli kolmas katse Eesti meistrivõistlustega algust teha. Esimene üritus Põlvamaal jäi osalejate vähesuse tõttu ära. Ka järgmine katse võistlus Kõpus korraldada lükati edasi samal põhjusel.



Seekord otsustas mittetulundusühing A.N.R.O. võistluse teoks teha. Ligi kümnekilomeetrisel rajal startis kuues masinaklassis 29 osalejat.



Rallisprindi meistrivõistluste järgmine etapp on kavandatud aprilli lõppu Raplamaale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles