Kaks Viljandi neidu pürib koolimissiks

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiin Koster
Kristiin Koster Foto: Elmo Riig / Sakala

Märtsi viimasel laupäeval Tallinnas Viru keskuse Café Amigos peetavatel eesti- ja venekeelsete koolide esikaunitari valimistel esindavad Viljandimaad Paalalinna gümnaasiumi neiu Kristiin Koster ja maagümnaasiumis õppiv Maria Priks.


Viljandi Paalalinna gümnaasiumil on traditsiooniks kujunenud iga-aastane kauneima tüdruku valimine, kus üheks esikoha auhinnaks oli pääsemine koolimissi võistlusele.

«Tänavu võtsin ka mina julguse kokku ning osalesin konkursil, kus mind saatis suurem edu, kui oleksin osanud arvata,» tunnistas Kristiin Koster.

Paalalinna missi tiitel läks küll Carmen Kivisillale, kuid ta ei saanud omadel põhjustel Tallinna sõita ja nii pakutigi see äraütlemisele mittekuuluv võimalus esimese printsessi koha pälvinud tüdrukule.

Kristiin Koster õpib humanitaarkallakuga üheteistkümnendas klassis. Vabal ajal tegeleb ta muusikaga, lauldes õpetaja Ene Soolo ja klaverimängija Aare Külama juhendamisel solisti. Meeleldi tegeleb spordiga, lemmikalad on ujumine ja jooksmine.

«Kõige rohkem kulub mul kindlasti aega kokkamisele. Mind võlub kokakunst: toidu valmistamine, uute retseptide katsetamine, eri maade köögid ja roa garneerimine,» kirjeldas ta üht oma hobi. Pärast keskkooli on Kristiinil plaanis minna õppima kokakunsti ning võib-olla ühel päeval avada ka oma restoran, millest ta on unistanud juba aastaid.

Maria Priks õpib maagümnaasiumi kaheteistkümnendas klassis, teeb sporti ja osales tänavuse «Koolitantsu» võistlusel üksiktantsijana Creatori nime all tantsuga «Kirg».

Esimest korda riietab kõik finaalvõistlusel osalejad õhtukleidi voorus imelistesse kostüümidesse Bastion. «Eesti koolimiss 2010» finaali kolm paremat saavad auhinnana endale ise valida uhked disainerikostüümid, mis kohandatakse vastavalt tüdruku mõõtudele ja soovidele.

Kõikidel kaasaelajatel on juba praegu võimalus anda oma hääl lemmikkandidaadi eest portaalis Teler.TV, mis paneb omalt poolt hääletajate vahel välja auhinnad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles