Koolituse soovijad pidid pettuma

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loenguruumi ukse taha kogunes rohkesti inimesi, kuid enamik neist siiski sisse ei pääsenud.
Loenguruumi ukse taha kogunes rohkesti inimesi, kuid enamik neist siiski sisse ei pääsenud. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Eile Viljandis alanud tasuta koolitus «Ilupuude ja põõsaste kasutamine talude ja kinnistute haljastamisel» tõi kokku erakordselt palju huvilisi, kuid paraku ei pääsenud enamik neist loengule.


Mitu naist kurjustas, et kohaletulnuid on petetud ning kurvad olid kõik, kel ei õnnestunud osa saada Räpina aianduskooli õpetaja Andres Vaasa loengust.



«Olen ikka väga nördinud ja pettunud,» ohkas viljandlanna Leena Rennit.


Ühtekokku oli neid, kes loengule ei mahtunud, vähemalt kolmkümmend.



Koolitusruumi ukse taha olid inimesed tulnud kolmapäevases «Sakalas» ilmunud loo ärgitusel. Kahjuks ei olnud selles märgitud, et vajalik on registreerimine, sest kaubamaja ülemisel korrusel asuvasse koolitusruumi mahub kõigest 25 inimest.



«Meie kooli kodulehel ja «Sakalas» varem ilmunud kuulutuses oli eelregistreerimise tingimus märgitud,» ütles koolituse korraldaja Eda Gross Räpina aianduskoolist.



Ruumipuuduse kõrval oli tema selgitust mööda teine põhjus, miks ei saanud rohkem inimesi kuulama võtta, see, et Euroopa Liidu ja Eesti riigi rahastava koolituse puhul kontrollitakse väga täpselt tingimuste täitmist.



Eda Gross oli juba eelmisel päeval pidanud registreeruda soovivatele inimestele ütlema, et kohti enam pole. Paraku olid paljud helistajad sellist uudist kuuldes väga kurjaks muutunud. «Öösel ma ei maganud, mõtlesin ainult, mis täna saab,» ohkas Gross. «Mul on tekkinud olukorra pärast väga kahju,» lisas ta.



Üsna mitu inimest oli koolituse pärast maakohtadest linna sõitnud.


«Küll on kurb, et koolitusele ei saanud,» kahetses üks särasilmne naine, kes oli tulnud Pärnumaalt.



Rohkem kui 30 aastat tagasi Räpina kooli lõpetanud Anne Soomre-Sepp ütles, et oleks tahtnud kuulda noore Räpina mehe suust aianduse uuematest suundadest. Paraku jäi temagi sellest võimalusest ilma.



Eda Gross lubas, et augustis või septembris tehakse soovijatele uus kursus, sedapuhku tasuline. «Õpetaja Andres Vaasa ajagraafik on väga tihe ja varem pole võimalik,» selgitas ta.



Kohalviibijad asusid uuest võimalusest kuuldes kohe registreerimislehte täitma. See, kus koolitus aset leiab, pole esialgu veel selge.



«Lauluväljakule mahuksid kõik ära,» lausus üks naine, enne kui suletud ukse tagant minema asutas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles