Viljandimaa õpilased esindasid Eestit

, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terttu Tammaru
Terttu Tammaru Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Teist aastat peetud Euroopa õpilaste matemaatikakonverentsil osalesid ainsate eestlastena Kitzbergi gümnaasiumi neiud Terttu Tammaru ja Silja Kask ning nende õpetaja Katrin Veevo.


Thalese fond ja Küprose matemaatikaühing korraldasid ürituse Austrias Bad Goiserni linnas. Ettevõtmise vaimu iseloomustas õpetaja Katrin Veevo sõnul kõige paremini avakõnes välja öeldud mõte, et neile, kellele matemaatika on lihtne, pole elu kunagi keeruline.



Paarisaja osalejaga konverentsile oli sõitnud koolinoori ja õppejõude kõikjalt Euroopast, aga ka näiteks Kasahstanist ja Ameerika Ühendriikidest.



Eelvõistlusele saadetud kirjutiste hulgast valiti välja Kitzbergi gümaasiumi kümnenda klassi neidude Terttu Tammaru ja Silja Kase töö «Arvutusvahendite ajaloost».



Neid juhendanud Katrin Veevo rääkis, et konverentsi korraldajad olid välja pakkunud suure valiku teemasid, mis seostasid matemaatikat eri eluvaldkondadega olmest filosoofiani.



«Kuuldud ettekannetest üks põnevamaid oli 14-aastase itallanna Alice Cortinovise töö «Fraktaalid ja muusika»,» lausus Veevo. Aukartustäratavast pealkirjast hoolimata tõi see kokku nii palju rahvast, et publik ei tahtnud auditooriumisse ära mahtuda. Eesti noorte esinemist hindas õpetaja tubliks keskmiseks.



«See oli väga hea inglise keeles suhtlemise kogemus,» rääkis Terttu Tammaru. «Sain tõestust sellele, et kui ma olen pädev matemaatikas, olen võimeline ka teistel aladel hakkama saama.»



Ta toonitas, et konverents avardas tema silmaringi tunduvalt rohkem kui mis tahes koolitund.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles