Paalalinna gümnaasium oli taas «Meediamulli» tugevaim

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meediamulli võitis Paalalinna kooli esindus.
Meediamulli võitis Paalalinna kooli esindus. Foto: Mart Saar

Nagu eelmiselgi aastal, läks tänavu gümnasistide mälumängu «Meediamull» maakondlik üldvõit Paalalinna gümnaasiumisse.


Kui esimeses, 12. klasside voorus, edestas Paalalinna gümnaasium teisele kohale tulnud Jakobsoni gümnaasiumi napi kahe punktiga, siis järgmistes voorudes suutis liider vahet tasapisi kasvatada, jõudes eile Võhmas peetud X klasside mõõduvõtu lõpuks üheksapunktilisse eduseisu.

Jakobsoni gümnaasiumile pakkus teise koha osas tugevat konkurentsi maagümnaasium, kes pidi siiski üldarvestuses tunnistama ühepunktilist allajäämist.

Küsimuste koostaja ja žürii liikme Rannar Raba sõnul ei piisa «Meediamulli» võitmiseks sellest, kui noored enne võistlustulle asumist õpetaja korraldusel tähelepanelikult ajalehti loevad ja teleuudiseid jälgivad.

«Olen püüdnud küsimusi ja ülesandeid teha nii, et nende vastused peegeldaks ka vastajate üldist silmaringi,» sõnas ta. Nii näiteks on õpilased pidanud viimastel aastatel muu hulgas tundma riikide lippe ja teadma, kus asuvad neile suurelt ekraanilt näidatavad kuulsad arhitektuuri- ja loodusobjektid.

«Aga nagu mängu nimigi ütleb, on kõige olulisem ikkagi see, et noored hoiaks end kursis ajakirjanduses kõneainet pakkuvate teemadega ja saaksid aru ühiskondlike diskussioonide sisust,» selgitas Raba.

Esikolmikusse jõudnud koolide võistkonnad osalevad aprilli algul Pärnu Koidula gümnaasiumis peetavas superfinaalis, kus neile astuvad vastu Järva- ja Pärnumaa eakaaslased.

«Meediamull» toimus Viljandimaal kuuendat korda ning seda korraldasid Viljandimaa Noortekeskus, «Sakala» ja Eesti Pärimusmuusika Keskus. Võistluse alguses olid osalemas kõik Viljandimaa gümnaasiumid, kuid pärast esimest vooru otsustas Karksi-Nuia August Kitzbergi nimeline gümnaasium loobuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles