Sprinterid harrastajate lihvitud rajal

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahel Kõpu rahvarallil 0-autoga kaasa teinud Tiit Rattasep ja Indrek Moks on homme võistlejatena stardis sealsamas peetaval Eesti rallisprindi meistrivõistluste avaetapil.
Kahel Kõpu rahvarallil 0-autoga kaasa teinud Tiit Rattasep ja Indrek Moks on homme võistlejatena stardis sealsamas peetaval Eesti rallisprindi meistrivõistluste avaetapil. Foto: Janica Sepp

Laupäeval saab Kõpu vallas teoks selle talve kolmas autospordivõistlus: kahe rahvaralli järel lähevad rajale sportsea­distusega masinad, kes jagavad seal Eesti rallisprindi meistrivõistluste avaetapi punktid.


Tänavusele rallisprindi meistrivõistluste sarjale antakse avalöök kolmandal katsel: korraldajad otsustasid avaetapi osalejate vähese huvi tõttu ära jätta nii jaanuaris, mil see oli planeeritud Põlvamaale, kui veebruaris, kui see pidi tulema Kõpu vallas.



«Homme saab võistlus teoks. Otsuse langetasime kolmapäeva õhtul,» teatas korraldaja, mittetulundusühingu A.N.R.O. liige Tõnu Kiviloo ning nentis, et otsus tuli raskelt, sest osalejaid on selgi korral väga vähe. «See võistlus tekitab ühingu eelarvesse korraliku miinuse.»



Neljapäevaks oli rallile registreerunud 30 meeskonda.



Ehkki rallisprindivõistluste trass kattub suures osas kahel sealsamas peetud rahvarallil kasutusel olnuga, ei osanud võistluste juht Arvo Arula selle täpset pikkust eile öelda.



«On selge, et kasutame tublisti vähem Napsi juures olnud põllurada,» lausus ta. «See ei kannata spetsiaalrehvidega sõitvate masinate koormust välja ja muutub tõenäoliselt kiiresti raskesti läbitavaks.»



Kõpu vallavanema Tõnu Kiviloo jutu järgi jääb võistlusrada Kullese lauda ja Napsi vahelisele metsateele. Arvo Arula lisas, et kindlasti ei ole trassi pikkus algul kavandatud kümme kilomeetrit.



Kaheksaetapilise sarja esimesele mõõduvõtule registreerunute seas on kaks Viljandimaa meeskonda. Klassis Rally 2WD on end kirja pannud Tiit Rattsep ja Indrek Moks ning Kirsto Subi ja Teele Sepp.



Rallisprindi puhul läbivad sõitjad üht kiiruskatset kolm korda. Esimene auto saab homme stardi kell 12.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles