Viljandlased võtsid Elvas kaksikvõidu

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeval Eesti U-23 klassi talikrossimeistriks tulnud Mihkel Ronimois sõitis esmaspäeval riigi noortekoondisega soojemasse kliimasse treeninglaagrisse.
Laupäeval Eesti U-23 klassi talikrossimeistriks tulnud Mihkel Ronimois sõitis esmaspäeval riigi noortekoondisega soojemasse kliimasse treeninglaagrisse. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Eesti jalgratturite talvistel meistrivõistlustel saavutasid viljandimaalased kuus auhinnalist kohta, ainsa kulla pälvis aga Viljandi rattaklubi liige Mihkel Ronimois klassis U-23.


Laupäeval Elvas peetud tiitlivõistlustel tuli alla 23-aastastel sportlastel läbida seitse ligi neljakilomeetrist lumist ringi.



20 startinul kahekesi eest sõitnud Viljandi rattaklubi noormehed Mihkel Ronimois ja Markus Paas suurendasid mõõdukalt vahet ning panid omavahel jõuvahekorra paika eelviimasel ringil: siis läks Ronimois nooremal klubikaaslasel eest ära.



Viljandi rattaklubile kaksikvõidu kindlustanud Markus Paas jäi võitjale alla veidi üle minuti.



Samas sõidus sai Martti Välk viienda ja Marko Holtsmann kuuenda koha.



Nagu ütles Viljandi rattaklubi treener Marek Johanson, ei saa talikrossi meistrivõistluste põhjal eelseisva hooaja kohta teab kui suuri järeldusi teha, kuid mingi ülevaate need sportlaste ettevalmistusest kindlasti annavad.



«Talvel jagatud medalid on kõhkluseta väärt saavutused — tegemist on siiski riigi tiitlivõistlustega,» nentis ta.



Peale kulla ja hõbeda teenisid viljandimaalased Elvas neli pronksmedalit. Kolmanda koha said Kärolin Varblane alla 14-aastaste tüdrukute seas, Jaanus Tasane sama vanusegrupi noormeeste hulgas ning Jaanus Sarv klassis SEN-2. Talvise võidu võttis ka M-18 klassi kuuluv viljandlane Sten Sarv klubist CFC.



Marek Johansoni sõnul oli tema hoolealustel veidi ebaõnne 14-aastaste poiste mõõduvõtul.



«Kristjan Johanson kukkus, mistõttu jäi ta ilma juba käeulatuses olnud teisest kohast. Ja kukkumise tegi läbi ka Karl Treimuth,» rääkis ta.



Kristjan Johanson lõpetas Elvas neljanda ja Karl Trei­muth kaheksanda tulemusega.



«Eks selline see talikross olegi: libedal rajal tuleb kukkumisi ette eliitklassis sõitjatelgi, rääkimata noortest,» tõdes treener ning lisas: «Usun, et pronks valmistas kerge pettumuse ka Kärolin Varblasele. Tema jäi alla konkrurentidele, kellele ta varem vist kaotanud polegi. Paraku pole ta viimasel ajal kuigi tõsiselt treenida saanud.»



Klubi vanemad poisid on Johansoni sõnul juba mõnda aega hangede vahel mütanud, paljudel noorematel on aga praktikat veel vähevõitu.



«Tõsine võistlushooaeg algab alles aprillis,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles