Linnapea sõlmis ministriga ühiste kavatsuste leppe

Sakala
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi linnapea Kalle Jents
Viljandi linnapea Kalle Jents Foto: Elmo Riig / Sakala

Haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas ja Viljandi linnapea Kalle Jents allkirjastasid täna ühiste kavatsuste kokkuleppe, mille põhjal alustatakse ametlikke läbirääkimisi Viljandisse riigigümnaasiumi rajamiseks. Viljandi koolivõrgu korrastamise otsuse tegi linnavolikogu 25. veebruari istungil.


Läbirääkimiste eesmärk on ühendada praegused Viljandi üldhariduskoolide gümnaasiumiklassid riigigümnaasiumiks: head kvaliteeti pakkuvaks kooliks, milles on kvalifikatsiooninõuetele vastavad õpetajad, vähemalt neli õppesuunda ning piisav arv valikkursusi, et õpilased saaksid endale kujundada individuaalse õppekava.

Haridus- ja teadusminister Tõnis Lukase hinnangul on tähelepanuväärne, et üks maakonnakeskus läheneb nii vastutustundlikult kogu piirkonna hariduselu tasakaalustatud arendamisele. «Puhta gümnaasiumi loomine Viljandis on eeldus, et jääksid alles maakonna põhikoolid ja ehk ka mõni piirkondlik gümnaasium. Linna huvi saada uut õppekava rakendades üheks Eesti silmapaistvamaks hariduskeskuseks väärib igati tunnustamist,» ütles Lukas.

Linnapea Kalle Jentsi sõnul on peamine eesmärk luua paljudele valikutele tuginev ja uue õppekava sisu arvestav jätkusuutlik gümnaasium, mis oleks tugev nii sisult kui vormilt. «Sellised muudatused nõuavad lisaks sisu ümbertegemisele suuri investeeringuid, mida aga  praeguses majanduslikus olukorras on omavalitsustel raske, peaaegu võimatu leida,» lausus Viljandi linnapea. «Seetõttu olemegi võtnud vastu haridusministri pakkumise teha koostööd parima eesmärgi saavutamise nimel. Näeme haridusministeeriumi tuge eelkõige investeeringute osas, aga samuti loodame saada haridusspetsialistidelt abi uue kooli sisuga täitmisel.»

Haridus- ja teadusministri sõnul peab riik ühiseks koolivõrgu korrastamiseks läbirääkimisi ka paljude teiste omavalitsuste või omavalitsuste rühmadega. «Võimaluse ja vajaduse korral osutab riik ka rahalist ja juriidilist abi,» kinnitas Tõnis Lukas.

Läbirääkimiste tulemusena valmiv tegevuskava tuleb Viljandi linnavolikogule esitada aprillikuu istungil. Riigigümnaasium alustaks tegevust 1. septembril 2011.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles