Viljandi neiu tuli üleriigilisel olümpiaadil teiseks

, Paalalinna gümnaasiumi saksa keele õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paalalinna gümnaasiumis õppiv Marie Metsur hakkab tegema ettevalmistusi uueks
tähtsaks võistluseks, mis leiab aset Saksamaal.
Paalalinna gümnaasiumis õppiv Marie Metsur hakkab tegema ettevalmistusi uueks tähtsaks võistluseks, mis leiab aset Saksamaal. Foto: Erakogu

Viljandi Paalalinna gümnaasiumi üheteistkümnendas klassis õppiv Marie Metsur võitis üleriigilisel saksa keele olümpiaadil teise koha.


Laupäeval põksus Tartu ülikooli aulas süda ärevalt 22 noorel inimesel, sest seal kuulutati välja riigi parimad saksa keele tundjad.



Tegelikult olidki 5. ja 6. märtsil Tartus peetud üleriigilisel saksa keele olümpiaadil koos kõige paremad — sellest võistlusest võtsid osa ju maakondade parimad õpilased. See tähendas, et kõnealusel olümpiaadil enam kaotajaid ei olnud.



Õpilastel oli seljataga tõsine katsumus. Eelmisel päeval pidid nad oma teadmisi näitama kahes ülesandes: esimeses oli vaja kuuldud tekst võimalikult täpselt kirja panna, teises tuli poole tunni jooksul ette valmistada viieminutiline kõne kindlal teemal.



Kõne koostamiseks olid noored jaotatud neljastesse rühmadesse ning igal neist oli võimalik valida kahe teema vahel. Kui juhtuski valik samale teemale, siis teisega sarnast kõnet ei olnud: iga võistleja suutis midagi uut ja huvitavat välja pakkuda ning teema kohta oma nägemuse anda.



Meie maakonda esindasid kolm Paalalinna gümnaasiumi õpilast, kellest XI-a klassi neiu Marie Metsur võitis teise koha. Esimesele kohale tuli Tallinna Kadrioru gümnaasiumi noormees Paul Kuuse.



Nemad esindavad suvel Eestit ülemaailmsel saksa keele olümpiaadil Hamburgis.



Väga tublilt esinesid ka Paalalinna gümnaasiumi XI-b klassi õpilane Kretel Allvee ja XII-a klassis käiv Annemari Kaar. Neiud said oma sõnul võistlusest vajaliku kogemuse ja julgust ka edaspidi projektides ja võistlustel osaleda.



Noori juhendasid õpetajad Ene Sarap ja Reet Taimsoo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles