Tee ootab matkajaid

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel aastal oli «Sakala» tee matkal üle paarisaja osavõtja.
Eelmisel aastal oli «Sakala» tee matkal üle paarisaja osavõtja. Foto: Maarja Möldre

Pühapäeval leiab ajaloolisel «Sakala» tee matkarajal aset traditsiooniline retk, mis viib huvilised Vanaõuelt Kurgja talumuuseumini.


«Sakala» tee matk algab 14. märtsil kell 10 Viljandimaal Vanaõue puhkekeskuse juurest. See kulgeb Kurgjal asuva talumuuseumini, järgides seejuures metsateed, mida kasutas kunagi Carl Robert Jakobson Viljandis ajalehte toimetamas käies.



Matka pikkus on 12,2 kilomeetrit ning seda võib läbida nii jalgsi kui suuskadega.



Traditsioonilist «Sakala» tee matka on Viljandi matkaklubi algatusel korraldatud juba 1961. aastast. Nagu mullugi, organiseerivad seda tänavu riigimetsa majandamise keskuse (RMK) Sakala puhkeala ja Carl Robert Jakobsoni talumuuseum.



Retkelisi saadavad kogenud matkajuhid ning kahes puhkekohas pakutakse osavõtjatele teed ja karaskit. Kurgjal ootab kõiki soovijaid väikese tasu eest soe supp ning seal on võimalik tutvuda ka talumuuseumi tegemistega.



Osavõtjate vahel loositakse välja RMK loodushoiuosakonna ja Jakobsoni talumuuseumi meeneid. Peaauhinna on välja pannud Vanaõue puhkekeskus.



Soovijad pääsevad matka alguskohta tellitud bussiga.



Vändrast väljub buss Vanaõuele kell 9.30 ning sama sõiduk viib matkajad hiljem Vändrasse tagasi.



Karksi-Nuia Monopoli platsilt väljub buss kell 8.30. Viljandi Vabaduse platsilt sõidab sama buss välja kell 9.20. Sõiduk toob matkajad ka tagasi.



Matkale minejatel palutakse ennast enne registreerida aadressil info@kurgja.ee või Kurgja talumuuseumi telefonidel. Registreerimisel palutakse teatada ka lõunasöögi- ja sõidusoov ning matkamise liik: jalgsi või suuskadega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles