Aida fuajees näeb veelinnurahva jälgi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitust Lennart Meri filmirännakutest saab pärimusmuusika aidas näha 3. novembrini.
Näitust Lennart Meri filmirännakutest saab pärimusmuusika aidas näha 3. novembrini. Foto: Marko Saarm / Sakala

Viljandis pärimusmuusika aida fuajees on avatud näitus «Veelinnurahvas. Lennart Meri filmirännakud 1969—1988». Seni peamiselt rahvusvahelisel areenil eksponeeritud näitus on jõudnud Eestisse ja toob publikuni soome-ugri rahvaid tutvustavate legendaarsete dokumentaalfilmide sünniloo.

Lennart Meri, kes oli riigipea aastatel 1992—2001, oli ka kirjanik ja filmilooja, kelle missiooniks oli jutustada eestlaste ja nende hõimurahvaste iidset lugu, otsides vastust eeskätt just väikerahvaste igavestele küsimustele.

Näituse pealkirjas nimetatud perioodil rändas Lennart Meri peaaegu igal aastal kas üksi või enda korraldatud ekspeditsioonidega tollase Nõukogude Liidu kõige raskemini ligipääsetavates piirkondades. Eriliselt paelusid teda väikerahvaste kogemused, kuidas hoida oma kultuuri elus võõrkeelse koloniseerija kiuste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles