Lasteaialapsed näitasid jäätmemoodi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väluste Kalli-Kalli kodu laste moeetendus
Väluste Kalli-Kalli kodu laste moeetendus Foto: Elmo Riig / Sakala

Neljapäeva õhtul astusid Tarvastu Naeruvõru lasteaia Väluste Kalli-Kalli kodu lapsed moelavale, et näidata kokkutulnutele jäätmetest valminud töö-, vabaaja- ja pidulikke rõivaid.


Vanemate, lasteaiaõpetajate ja laste ühisel jõul valminud rõivad olid tehtud piimapakkidest, mullikilest, kommipaberitest, CD-dest ja paljust muust, mida inimesed prügina ära viskavad.

Ettevõtmise hing, õpetaja Maire Maasik ütles, et materjali hakati koguma juba eelmise aasta oktoobrist. Ainuüksi piimapakke saadi kokku üle tuhande. Materjal pandi kokku teibiga.

«Eeltöö oli suur, rõivaste valmistamine oli juba lihtsam,» lausus Maasik. «Kavandeid me ei teinud, kõik rõivad on tehtud sündinud pähe tulnud ideede järgi.»

Lasteaia juhataja Merike Tulp ütles, et üritusega taheti luua lastele lõbus meeleolu, anda neile esinemiskogemust ja tekitada kokkutulnutes huvi jäätmete kasutamise vastu. Prügist oli tehtud kleite, kübaraid, vöid, kikilipse, mantleid ja muud rõivaesemeid, samuti käekotte. Neid saab edaspidi näha näitusel Naeruvõru lasteaias.

Moe-show MASU ehk «Madalseisuaja soodsad uuendused» oli lasteaednike seltsi keskkonnateemaline üritus, mille sarnaseid korraldatakse kõigis Tarvastu valla lasteaedades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles