Neljapäeval algab eelhääletamine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

10.—13. oktoobrini kella 12—20 saab maakonnakeskustes osaleda kohalike omavalitsuste valimiste eehääletamisel. Neljapäevast, 10. oktoobrist algab ka elektrooniline hääletamine, mis kestab 16. oktoobril kella 18-ni.

Eelhääletusel osalejad saavad maakonnakeskustes valiku teha isiku registrijärgsest elukohast sõltumata. Igas maakonnakeskuses on avatud vähemalt üks valimisjaoskond, Tallinnas on neid 16 ja Tartus kuus. Jaoskondade täpsemad asukohad leiab vabariigi valimiskomisjoni veebilehelt.

Elektrooniliselt saab hääletada aadressil valimised.ee. Selleks on vaja internetiühendusega arvutit ning isiku tuvastamiseks ID-kaarti või mobiil-ID-d ja pin-koode. Soovi korral saab interneti teel antud häält muuta, hääletades nimetatud ajavahemikul uuesti elektrooniliselt või eelhääletamise päevadel 10.—16. oktoobrini valimisjaoskonnas. Valimispäeval, 20. oktoobril häält enam muuta ei saa. Esimest korda on Android-süsteemil põhineva nutitelefoniga võimalik kontrollida antud hääle kohalejõudmist. Häälekontrollist pikemalt https://www.valimised.ee/nuti-juhend.

Kõik valimisjaoskannad avavad eelhääletamiseks uksed 14.—16. oktoobrini. Sel perioodil saab oma valiku teha nii elukohajärgses valimisjaoskonnas kui ka väljaspool oma elukohta.

Valimispäeval, 20. oktoobril saab hääletada ainult oma elukohajärgses valimisjaoskonnas.

Terviseseisundi või mõne muu mõjuva põhjuse korral on võimalik taotleda hääletamist ka kodus, selleks tuleb esitada enne kirjalik taotlus või tellida hääletamiskast koju telefoni teel, kuid seda ainult valimispäeval kella 9—14.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles