Laupäeval meenutati leiva tähtsust

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Leivapäeval sai maitsta ja osta mitmesuguseid pagaritooteid.
Leivapäeval sai maitsta ja osta mitmesuguseid pagaritooteid. Foto: Elmo Riig / Sakala

Rahvasuus roosaks majaks kutsutava Sakala keskuse hoovis ja katuse all peeti laupäeval leivapäeva. Sellega sai Viljandis alguse käesoleval nädalal terves Eestis peetav leivanädal.

Laupäeval meenutati leiva tähtsust meie kultuuris ja igapäevaelus. Muu hulgas sai maitsta ja osta pagaritooteid, tutvuda leiva valmistamisel kasutatud tööriistadega, ise leiba teha ning mängida põrandamängu «Kuidas valmib leib».

Väljas oli näitus «Viljandlaste lemmikleivad», mis tekkis inimeste kaasa võetud lemmikleiva pakenditest. Keskuse hoovis ootas külalisi uus traktor, mille roolis istumist said kõik tahtjad proovida.

Märksõnad

Tagasi üles