Vaatlejad nägid 154 liiki linde

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nädalavahetusel aset leidnud rahvusvahelistel linnuvaatluspäevadel vaadeldi Eestis pühapäevaõhtuste andmete järgi 112 000 lindu 154 liigist.

Kõige arvukamad liigid olid ornitoloogiaühingu teatel valgepõsk-lagle (33 000 lindu), kuldnokk (6300), kalakajakas (5400), siisike (4500) ja metsvint (3600). Vaatlustes paistis silma hanede, laglede, partlaste ja kajakate rohkus. Lindude massrännet nädalavahetusel ei olnud ja seetõttu on ka vaadeldud lindude koguarv tagasihoidlik.

Kõige sagedamini kohatud liigid olid rasvatihane, hallvares, pasknäär, harakas, musträstas ja suur-kirjurähn. Kõige haruldasem liik oli vaatluspäevadel tuttlõoke, kuid see lind on Pärnumaal Munalaiu sadamas tegutsenud juba augustist alates. Kõige põnevamateks vaatlusteks olid hilised rändurid, näiteks piiritaja, öösorr, sinirind, hall-kärbsenäpp, ristpart ja väikekajakas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles