Kampaania õhutab taas rahvast liikuma

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Internet

Märtsist 30. septembrini kestvas kampaanias «Valla/linnarahvas liikuma!» osaleb Viljandimaa tervisetoa andmetel 13 omavalitsust ning esimesed ettevõtmised on kavas juba sel nädalal.


«Viiendat aastat korraldatava kampaania eesmärk on kaasata Viljandimaa elanikke liikuma ja samas teadvustada, et tervislik ei ole ainult sportimine ja tulemuste võrdlemine, vaid ka lihtsalt regulaarne liikumine,» ütles Viljandi maavalitsuse terviseedenduse spetsialist Elo Paap.

Ta andis teada, et esimesed üritused ootavad huvilisi juba sel nädalal. 5. märtsil on Halliste vallas Õisu mõisa jääpäev, kus muu hulgas saab nautida uisutamist Õisu Veskijärvel.

7. märtsil kella 11-17 saab Pärsti perepäeval tervisesportida Päri ja Heimtali suusaradadel ja Päri spordihoones. Edaspidi on tulemas veel Jüriöö jooks ja kepikõnd ümber Holstre järve, kiikingipäev Valma-Tammel, Holstre-Paistu maanteejooks ja kepikõnd, Võhma rahvamatk ja palju teisi sportlikke ettevõtmisi.

Kampaania juhendi järgi korraldab omavalitsus, kas vald või linn, kampaania ajal kaks terviseliikumise üritust. Üks neist on kavas omavalitsuse valitud ajal, teine aga peab aset leidma 18.-25. aprillini peetaval südamenädalal.

«Tegemist võiks olla matkaga märgistatud rajal, mis võiks asuda paikkonna keskuse lähedal. Võib olla ka mitu märgistatud rada omavalitsuse eri paigus,» selgitas Elo Paap.

Terviseüritustel peab olema võimalik tasuta osaleda kõigil kampaaniaga liitunud omavalitsuste elanikel ilma eelneva registreerimiseta. Omavalitsus peab tagama osaluskaartide kättesaadavuse, tagastamise ja osaluse fikseerimise. Osaluskaardid tagastatakse Tervisetoale ning osalenute vahel loositakse sügisel välja 34 spordipoe kinkekaarti.

Kampaania «Valla/linnarahvas liikuma!» võitja selgitatakse välja eraldi suurte (üle 3000 elaniku) ja väikeste omavalitsuste hulgas ning arvestuse aluseks on kampaania üritustel osalenute protsent omavalitsuse elanike üldarvust. Kaks 8000-kroonist peaauhinda on mõeldud omavalitsuse tervisespordi arendamiseks.

Kampaania auhindu rahastatakse südame- ja veresoonkonnahaiguste ennetamise riikliku strateegia Viljandi maakonna tegevuste eelarvest.

Mullu tunnistas Viljandimaa tervisenõukogu väikestest omavalitsustest kampaania parimaks Mõisaküla linna, kus terviseüritustel osalenute arv moodustas 19,3 protsenti elanike üldarvust, ning suurtest omavalitsustest Karksi valla.

Läbi aastate on osavõtt kampaania üritustest järjest kasvanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles