Ilmar Kütt valiti Eesti regionaalse spordinõukogu juhiks

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilmar Kütt
Ilmar Kütt Foto: Elmo Riig / Sakala

Sel nädalal kogunenud Eesti regionaalse spordinõukogu (ERSN) koosolekul võeti vastus laienemisotsus: lisaks maavalitsuse spordi eest vastutavatele ametnikele kaasatakse nõukogusse maakondade spordiliitude tegevjuhid ja viie suurema linna spordijuhid.


Spordijuhtide initsiatiiv rõõmustas kultuuriministeeriumi spordi asekantslerit Tõnu Seili, kes kinnitas, et riigi esindajana on tal hea meel nõukogu laienemise üle, sest sageli on tähtsamaid küsimusi vaja arutada maakondade ja linnadega. «Spordipoliitika on meil Eestis hästi korraldatud tippspordi poole pealt, aga nüüd peaksime veel rohkem keskenduma liikumisharrastuse edendamisele,» sõnas Seil.

Nõukogu valis oma liikmete seast seitsmeliikmelise juhatuse. Selle esimeheks valiti Viljandi maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna juhataja Ilmar Kütt ning aseesimeesteks Võrumaa spordiliidu tegevjuht Merike Õun ja Tallinna spordiliidu juhatuse esimees Peeter Tishler. Juhatuse liikmed on Ida-Viru maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna peaspetsialist Andres Kallavus, Hiiumaa spordiliidu peasekretär Helen Mast, Eestimaa spordiliit Jõud peasekretär Tarmo Volt ning kultuuriministeeriumi spordiosakonna nõunik Tiina Beljaeva.

Laiendatud nõukogu soovib oma tegevusega kaasa aidata spordiprobleemide lahendamisele, juhtida tähelepanu spordiseaduste täiustamisele ning aidata kaasa «Liikumisharrastuse riikliku arengukava 2011-2014» koostamisele ja elluviimisele.

ERSN on mis loodi 1996. aastal eesmärgiga osaleda regioonide huve ja eripära arvestava riigi ühtse spordipoliitika väljatöötamises ja elluviimises ning nõustada ministeeriumi kohaliku ja regionaalse spordi küsimustes.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles