Maanteel hakkas killustik lendama

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmapäeval teele sadanud lumekiht hoiab killustikukive kuigivõrd kinni,
ent autojuhtidel soovitatakse ikkagi sõita tavalisest väiksema kiirusega.
Kolmapäeval teele sadanud lumekiht hoiab killustikukive kuigivõrd kinni, ent autojuhtidel soovitatakse ikkagi sõita tavalisest väiksema kiirusega. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eelmisel aastal Viljandimaal teid pinnanud firma töö osutus praagiks, sest pärast esimest sula hakkas teekate murenema ja killustikukivid pääsesid autorataste alt lendu.


Mullu pindas aktsiaselts Talter pikki teelõike, mis viisid Viljandist Tartu ja Karksi-Nuia poole, ning ühe lühema lõigu, mis on Viljandist Imavere pool.


Kõigis neis kohtades on maanteeamet ja autojuhid praegu hädas kividega, mis ohustavad eeskätt sõidukite esiklaase.



Et ohtu vältida, tuleb autojuhtidel Tartu poole sõites arvestada kiirusepiiranguga ning teistele teedele on seatud lendavate kivikeste eest hoiatavad märgid.



«Selline olukord pole normaalne, kuid seda tuleb ette,» võttis mullused pindamistööd kokku Lääne regionaalse maanteeameti Viljandi esinduse peaspetsialist Allan Allik. Tema sõnul peab töid teinud firma vead sel kevadel garantii korras parandama. Paraku saab selle ette võtta alles sooja ilmaga.



Reedel, kui kivid hakkasid teel lendama, seadsid teehooldajad autojuhtidele hoiatuseks üles liiklusmärgid ning aktsiaselts Talterile tehti ülesandeks lahtised kivid ära koristada. Veel enne, kui Talter jõudis korraldust täitma asuda, tuli maha lumi ning praegu ei saa lahtist killustikku teelt kuidagi ära.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles