Homme on Õisus jääpäev

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääpidu algab Õisus 5. märtsil kell 15 ning osavõtt on prii.
Jääpidu algab Õisus 5. märtsil kell 15 ning osavõtt on prii. Foto: Urmas Tuuleveski

Vahepealsed plusskraadid pole Õisu jääpäeva korraldajate plaane muuta suutnud ning homseks veskijärvel välja kuulutatud ettevõtmine leiab kindlasti aset.


Päeva korraldajaid, mõisaspetsialist Urmas Tuuleveski kinnitas, et jääl on kõvasti tööd tehtud ning parema tulemuse saavutamiseks on pritsimehed seda kastnud.



Tuuleveski sõnul lükati eile jäält lumekiht ära ning sellele pumbati vett, mis ööga ära külmus. «Kui vaja, lisame veel ühe veekihi,» lausus ta. «Ilmateate kohaselt peaks järjest külmemaks minema ning väga suur mure on hajunud.»



Veskijärvel luuakse jää­skulptuure, avatud on uisuplats, mängib puhkpilliorkester, teha saab saanisõitu, pakutakse suppi ja muidugi saab proovida uisutamist. Jääst asub kunsti looma neli võistkonda. Jäisesse võistlustulle astuvad mõisarahvas, Ugala teatri meeskond, mulkidest vallavanemate esindus ning Viljandi raehärrad.



Järvejääl lubasid üles astuda ka Vancouveri olümpiamängudel esimest korda täiskasvanute tiitlivõistlustel osalenud iluuisutajad Irina Štork ja Taavi Rand.


«Tuleb soojalt riidesse panna ja uisutama tulla,» kutsus Tuuleveski kohale kõiki huvilisi.



Jääpidu algab 5. märtsil kell 15 ning osavõtt on prii.



Aastapäevad tagasi korraldasid Õisu mõisa omanikud samal järvel jääsaagimistalgud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles