Noortekeskus peab aastapäeva

, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandimaa noortekeskuse ekstreemspordihallis käib oma hobiga tegelemas umbes nelikümmend poissi ja noormeest.
Viljandimaa noortekeskuse ekstreemspordihallis käib oma hobiga tegelemas umbes nelikümmend poissi ja noormeest. Foto: Elmo Riig / Sakala

Sel laupäeval tähistab Viljandimaa noortekeskus 10. aastapäeva ning ootab peole enam kui neljasadat külalist.


«Hea, kui pooled kutsututest raskest ajast hoolimata tulla saavad,» ütles noortekeskuse juhatuse liige Mart Saar. Ta rääkis, et kümne aastaga on palju rahvast mööda ilma laiali pudenenud ja osa lausa maakera kuklapoolele jõudnud. «Mitme inimese andmete leidmisega oli päris palju tegu.»



Võõrustajad loodavad peoõhtul näha keskuse asutajaliikmeid eesotsas esimese juhi Marion Bobkoviga, endiseid ja praeguseid töötajaid ning kõiki teisi, kes on aastate jooksul noorte tegemistele kaasa aidanud.



«Algusaegadel oli keskuses vaid kolm põhikohaga inimest, kõik teised olid lepingulised töötajad,» rääkis Mart Saar. Nüüd on noortekeskuse palgal kümme inimest. Leola tänavalt MEK-i ühiselamu paarist kitsukesest keldritoast on keskus Koidu seltsimaja kaudu jõudnud Männimäele.



Suurima erinevusena tõi Saar välja selle, et algusaja kobavad sammud, mis tehti Eesti esimese noorsootöötajate seaduse toel, on asendunud sihipärase tegevusega.



«Toona polnud kellelgi õiget ettekujutust, mis peaks olema selliste keskuste ülesanne ja kuidas kõike ellu viia,» lausus ta. Juhtus sedagi, et linnal oli asjast teistsugune ettekujutus kui keskuse rahval ja ühise keele leidmine võttis aega.



«Noil aastatel oli kõikjal Eestis päevakorral probleemsete laste aitamine, tugisüsteemi loomine ja noorsootöö sotsiaalne pool,» selgitas Saar.



Tema sõnul on praegune valikuskaala tunduvalt laiem ning noortekeskus soovib pakkuda selliseid tegevusi, mida koolides ja huvikoolides ei harrastata.



Aastapäevapeol täpset programmi pole. «Tulijad on tegusad inimesed ega oota, et keegi neid nööri mööda tantsitaks või neile seltskonnamänge korraldaks,» selgitas Mart Saar.



Peol astuvad üles noortekeskuse rahvale juba vanast ajast tuttav bänd Õ.I.P ja mitu diskorit ning järele proovitakse äsja valminud lava.



Keskuse juht lisas, et aukirju peol ei jagata ja kiidukõnesid ei peeta, küll aga leiavad kärtsu ja mürtsu kõrval endale vaikse nurgakese need, kes tahavad isekeskis möödunud aegu meenutada. Nostalgiatunnet aitavad tekitada vanad fotod ja filmid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles