Kalamehed teevad mõõduvõtust perepäeva

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeval korraldatakse Viljandi järvel kalameeste perepäeva.
Laupäeval korraldatakse Viljandi järvel kalameeste perepäeva. Foto: Aivar Aotäht

Laupäeval korraldavad kalameeste suhtlusportaal Kalale.ee ja mittetulundusühing Koos Kalale Viljandi järvel kalameeste perepäeva, kuhu oodatakse noori kalastajaid võistlema ja peresid lumememmesid meisterdama.



Mittetulundusühingu Koos Kalale juhatuse liikme Martin Meieri selgitusel on varasematel aastatel Viljandi järvel peetud protaali Kalale.ee talvise kalapüügi meistrivõistlused, kuid tänavu otsustasid korraldajad pakkuda lusti ka kalameeste kaaslastele, lastele ja teistele huvilistele.

Nii toimubki järvejääl kalale.ee meistrivõistlustele lisaks laste kalastamisvõistlus, millest on osa võtma oodatud 12-aastased ja nooremad kalastajad. Enne võistlust saavad lapsed lühikese püügiõpetuse ja seejärel võistlevad nad omavahel kalapüügis ja kalade tundmises - võitjal peab kalaõnnele lisaks olema ka teadmisi. Lastevõistlus on kõigile tasuta ning neile, kellel endal õnge ei ole, kingivad püügivahendi perepäeva korraldajad.

Perepäev pole pelgalt kalastamiseks. Neile, kes jääl õngitseda ei soovi, on rannas võimalik ehitada lumememmesid või teisi lumest olevusi. Vahvamate lumekujude püstitajaid auhinnatakse. Perepäeva juhib võistluste peakohtunik, kalastuskultuuri tuntud säilitaja ja edendaja, MTÜ Koos Kalale juhatuse esimees Vladislav Koržets.

Kalale.ee meistrivõistlused algavad laupäeval, 6. märtsil kell 11. Võistlustele registreerimine on kella 9.30-10.45. Võistluste keskus asub Vesiflirdi kohvikus. Korraldajad soovitavad teha eelregistreerimine ja maksta osalustasu portaali kalale.ee kaudu. Seal on ka võistluse juhend.

Kalapüügivõistluse peaauhind on Kalles W245 plastikpaat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles