Lillemüüjad trotsivad vähest ostuhuvi

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vello Pille ütleb, et tulpe suudab igaüks talvisel ajal oma kodu aknalaual õitsema meelitada, sest nood nõuavad üsna vähe valgust.
Vello Pille ütleb, et tulpe suudab igaüks talvisel ajal oma kodu aknalaual õitsema meelitada, sest nood nõuavad üsna vähe valgust. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Lillepoodides tehakse juba ettevalmistusi 8. märtsiks, päevaks, mil Eestis ja kogu Ida-Euroopas kõige rohkem lilli ostetakse.


Viljandis Centrumis ja Maksimarketis lillekauplust pidava Floreas Viljandi juht Margus London kinnitab, et nii Viljandis kui mujal Eestis pole lillede läbimüük kõige suurem mitte emadepäeval, vaid just naistepäeval.



«Kõik naised pole emad, aga iga ema on ühtlasi naine,» põhjendab ta. «Pealegi on emadepäeval ilm juba soojem ning õisi saab ka loodusest ja koduaiast.»



Kõige paremini lähevad Margus Londoni sõnul kaubaks lõikelilled, eelkõige nartsissid ja roosid. Üldiselt on aga lillemüük viimastel kuudel majanduslanguse tõttu kõvasti vähenenud.



Ometi usub London, et tänavu 8. märtsil võib see mulluse ja tunamullusega võrreldes isegi kasvada, sest eelmistel aastatel jäi naistepäev laupäevale ja pühapäevale, nüüd on aga esmaspäeval. «Paljud mehed ostavad ju õisi ka oma naissoost kolleegidele.»


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles