Sula pani tänavatel kaevud purskama

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühapäeval tekkis Viljandis Leola tänavale keset sõiduteed pisike purskkaev.
Pühapäeval tekkis Viljandis Leola tänavale keset sõiduteed pisike purskkaev. Foto: Tiit Jürmann

Esimene sula näitas Viljandis, et üksikud tänavate alla pandud sademevete kanalisatsiooni torud on suurveele kitsad, ning mõnel pool tekkis seetõttu keset tänavat purskkaev.


Leola tänaval ei suutnud toru tekkinud veehulka vastu võtta ja et ka Valuoja järve ääres olev väljavooluava oli osaliselt vee all, hakkas sulavesi seal keset sõiduteed kanalisatsioonikaevust välja purskama.



Viljandi Veevärgi juhataja Toomas Porro kinnitust mööda oli selles torus ainult lume sulamisest tekkinud vesi. «Reovesi jookseb mööda teisi torusid ja need on palju suurema läbimõõduga,» lausus ta.



See, et vesi tänavatelt sademevete kanalisatsiooni ära ei mahtunud, oli Porro sõnul seotud ekstreemse olukorraga, sest vihma- ja sulavee ärajuhtimiseks mõeldud torustik on tehtud tavatingimusi arvestades.



Viljandis on sademevete kanalisatsioon vaid mõne tänava all, sest kogu linna hõlmava süsteemi ehitamiseks raha ei ole. Nendelt tänavatelt, kuhu torustik on ehitatud, jookseb vihmavesi mööda kanalisatsiooni järve. Enne torustikust väljumist läbib see filtri, mis püüab kinni liiva ja õli.



Osa vihmavett voolab ka suurde kanalisatsiooni. Toomas Porro on veendunud, et see torustik peab suurele sulale vastu. «Veepuhastusjaam suudab sulavee vastu võtta ja ära me ei upu,» kinnitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles