Lumi lõhkus mitme lauda katust

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sürgavere kunagisel mõisatallil sõitis katus sõna otseses mõttes pealt.
Sürgavere kunagisel mõisatallil sõitis katus sõna otseses mõttes pealt. Foto: Elmo Riig / Sakala

Sulaga raskeks muutunud lumekiht võttis Sürgaveres katuse kahelt põllumajandushoonelt ning jättis kolmanda katusesse augud.


Sürgavere põllumajandusühistu juhataja Aarne Ots rääkis, et ühel poolsada aastat vanal ning tühjana seisval laudal vajus katus sisse, Männiku farmil murdis lumekoorem katusesse kaks suurt auku ning endisel töökojal vajus kogu konstruktsioon ühele servale maha.



Õnnetusse sattunud kunagise mõisa hobusetalli ühes pooles asub puutöökoda. Seal laupäeva pärastlõunal ametis olnud mehed kuulsid järsku raginat ja majast väljudes nägid, et ladude kohalt on katus maha sõitnud. Õnnetuse fikseerisid ka valvekaamerad.



«Ilmselt andis müüripealne palgirida järele,» lausus Aar­ne Ots. Tema sõnul oli vana hoone katus juba ammu kehvas seisus. Ladude kohal on betoonlagi ja see kaitseb neid praegu lume eest.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles