Suure-Jaani eelarve keskendub hooldekeskusele

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suure-Jaani valla eelarve suurim investeering on seotud Lõhavere ravi- ja hooldekeskuse rekonstrueerimise ja juurdeehitisega.
Suure-Jaani valla eelarve suurim investeering on seotud Lõhavere ravi- ja hooldekeskuse rekonstrueerimise ja juurdeehitisega. Foto: Elmo Riig / Sakala

Suure-Jaani käesoleva aasta eelarvele andsid neljapäeval oma heakskiidu kõik volikogu fraktsioonid peale Keskerakonna. Selle liige Peeter Sadam hääletas vastu, ülejäänud keskerakondlased jäid erapooletuks.


Eelarve suurus on 80 miljonit, mis on aasta tagasi koostatust 7,3 miljonit krooni vähem. Tegelik vähenemine on väiksem, sest vallavanem Tõnu Aavasalu sõnutsi tuli mullust eelarvet aasta lõpul päris palju kärpida.



Investeeringuteks on ette nähtud 19 miljonit krooni. Suurim investeering on seotud Lõhavere ravi- ja hooldekeskuse rekonstrueerimise ja juurdeehitisega, millest tänavu kavatseb vald laenurahaga katta 7 miljonit krooni. Veel on kavas ellu viia Suure-Jaani linna vee- ja kanalisatsiooniprojekt. Enamik selleks kuluvast 4,6 miljonist kroonist tuleb Aavasalu sõnutsi keskkonnainvesteeringute keskuselt, vald tagab omaosaluse 750 000 krooni.



Vallavanem rääkis, et laenatava 1,5 miljoni krooni eest tehakse kogu valda hõlmava vee- ja kanalisatsiooniprojekti ettevalmistustöid.



Oma raha eest on kavas rekonstrueerida Suure-Jaani gümnaasiumi aula. «3 miljoni kroonise projekti elluviimiseks oleme leidnud 1,5 miljonit,» sõnas vallavanem.



Teede haldamiseks ja uuendamiseks on ette nähtud 3 miljonit krooni. Muu hulgas on kavas korda teha üks tänav Suure-Jaanis ja Olustvere lasteaia ümbrus. Teede hooldamiseks kavandatud 950 000 kroonist on paraku suurem osa kulunud juba lumetõrjeks. Vähendati vallalehe «Leole» eelarvet ning tõenäoliselt hakkab see senise 12 korra asemel ilmuma 11 korda aastas.

Copy
Tagasi üles