Väikesed mulgid kohtusid Mustlas

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noori mulke koguneb folklooripäevadele järjest rohkem.
Noori mulke koguneb folklooripäevadele järjest rohkem. Foto: Kristel Habakukk

Mulgimaa laste folklooripäev tõi möödunud reedel Mustla kultuurimajja kokku 170 väikest mulki.


Kui varem käisid koos peaasjalikult Viljandimaa lapsed, siis möödunud aastast on tulijaid ka Valgamaalt ajaloolise Mulgimaa territooriumilt.



Esimestest folklooripäevadest alates on kohal käinud Halliste ja Karksi ning Karksi-Nuia lapsed. Mitu aastat on kohal olnud Mõisaküla, Tarvastu ja Abja esindus. Uute tulijatena olid kohal Hummuli ja Tõrva lasteaia mudilased.



«Lapsed tulid näitama, mida nad on õppinud,» rääkis Mulgi kultuuri instituudi juhatuse esimees Kristel Habakukk. «Nad olid ette valmistanud kas Mulgi või mõnes teises murdes eeskava. Näidati karjalaste mänge ja oli ka paar sõnalist kava.»



Kõige pisemad osalejad olid viieaastased ning suuremad põhikooli viimasest klassist. Keskmine vanus oli kuus kuni seitse aastat.



«Igal aastal on seltskond paisunud ja oskused paremaks läinud,» rõõmustas Habakukk. «Nüüd tegeldakse lastega ka sellistes piirkondades, kus varem Mulgi asja suurt aetud pole.»



Tema kinnitust mööda on osalejad just selles eas, kus kõike uut ja huvitavat tehakse innukalt  kaasa ning tahetakse õpitut ka teistele näidata.



Järgmine folklooripäev on järjekorras viieteistkümnes ning seda on plaanis tähistada veidi suuremalt. Selleaastast folklooripäeva toetas Eesti Vabariigi presidendi kultuurirahastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles