Ühing tahab Järveotsa tühermaale peoplatsi rajada

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mittetulundusühingu Viljandi Järveotsa ühe asutaja Robert Marketovi kirjelduse kohaselt ulatuks peoplats Männimäe vanade sõjaväegaraažide juurest peaaegu obeliskini. Sügav lumi, mis praegu ala katab, teeb ühingu liikmed aga murelikuks, sest tööde algus võib selle tõttu edasi lükkuda.
Mittetulundusühingu Viljandi Järveotsa ühe asutaja Robert Marketovi kirjelduse kohaselt ulatuks peoplats Männimäe vanade sõjaväegaraažide juurest peaaegu obeliskini. Sügav lumi, mis praegu ala katab, teeb ühingu liikmed aga murelikuks, sest tööde algus võib selle tõttu edasi lükkuda. Foto: Elmo Riig / Sakala

Esmaspäeval hakkab linnavalitsus arutama mittetulundusühingu Viljandi Järveotsa plaani rajada praegusele tühermaale suur vabaõhuürituste korraldamise koht.


Mittetulundusühing, mille asutajad on Viljandis kahte ööklubi pidav Andres Pajumägi, ehitusäris tegutsev Anti Ruul ja kinnisvaravahendusega tegelev Robert Marketov, kavatseb korda teha ligi kümnehektarise võsastunud ala, kuhu kunagi peaks kerkima osa Järveotsa elurajoonist. Tulevikus terendava kinnisvaraarenduse tõttu ei plaanita projekti väga pikaajaliseks, kuid see pole mõeldud ka ühe suve ettevõtmisena.



«Tahaksime seda platsi kasutada umbes viis aastat, kuid linnavalitsusega on leping veel sõlmimata, ja seepärast pole täpsed tingimused selged,» lausus ühingu pressiesindaja Robert Marketov. «Enne kui detailid pole paika saanud, ei oska ma öelda ka investeeringu suurust, kuid raha kulub kindlasti päris palju.»



Suuri statsionaarseid ehitisi peoplatsile ei tehta, kuid tööd jagub seal niigi päris kõvasti. Esiteks on vaja ala võsast puhastada ning kohati pinnast tasandada. Seejärel püstitatakse Robert Marketovi jutu järgi suur külakiik ja rajatakse lastele mängimiseks mõeldud atraktsioonid, mida võib kasutada ka üritustevahelisel ajal. Samuti soovib ühing ehitatada platsile püsiva lava, kuid see on linnaga veel läbi rääkimata.



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles