Viljandi sai mullusest tublisti pisema eelarve

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volikogu kinnitas eelarve. Fotol Viljandi volikogu suurima fraktsiooni, Reformierakonna liikmed.
Volikogu kinnitas eelarve. Fotol Viljandi volikogu suurima fraktsiooni, Reformierakonna liikmed. Foto: Elmo Riig / Sakala

Volikogu kinnitas neljapäeval Viljandi 2010. aasta eelarve, mille kogumaht on 292 477 065 krooni ehk mullusest ligi 50 miljonit krooni väiksem.


Suurim summa kulub haridusele, mis moodustab 54 protsenti linnaeelarve kogumahust. Sotsiaalhoolekandele kulub 11, kultuuri ja vaba aja kuludeks 12 ning spordivaldkonna tegevustele 3 protsenti. Linnavalitsuse ja volikogu kulud moodustavad 5,1 protsenti eelarve kogumahust.

Viljandi linnapea Kalle Jents kinnitas, et eelarve on tasakaalus. Kõik kulutused on tema sõnul kontrolli all, linna haridus-, kultuuri-, sotsiaal- ja spordiasutused jätkusuutlikkus ning Euroopa struktuurifondidest tulevate investeeringute linna osalus tagatud. "Töökohad suudame majanduslikult keerulisel aastal säilitada ja rahaliste kohustuste täitmisega saab linn tähtaegselt hakkama," selgitas Jents.

Investeeringuteks on eelarves kokku 40 miljonit krooni. Põhilised investeeringud on linna osalus staadioni olmehoone ehitamiseks, maagümnaasiumi, kultuurimaja ja hooldekodu renoveerimiseks ja hooldekodu juurdeehituse rajamiseks. Suurem osa eespool nimetatud objektide renoveerimiseks ja ehitamiseks vajalikust rahast saadakse Euroopa struktuurifondidest.

Tänavate ja tänavavalgustuse hooldamiseks, linna parkide, haljasalade ja kalmistute korrashoidmiseks on eelarves küll senisest vähem raha, kuid hooldamise tase ei tohi oluliselt langeda.

Et aasta on keeruline, suurendati ka reservfondi ettenägematuteks kuludeks. Linnale kuuluvate erinevate kinnistute müügist on kavas teenida 7,3 miljonit krooni.

Viljandi linn ei suurenda käesoleval aastal laenukoormust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles