Viljandi järvel enam uisurada ei ole

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uisutajad Viljandi järvel.
Uisutajad Viljandi järvel. Foto: Elmo Riig / Sakala

Enam kui kaks kuud Viljandi järvel uisurada lahti hoidnud rattaklubi liige Koit Teder teatas täna, et jääle tunginud vee tõttu viie kilomeetri pikkust rada enam ei ole.


«Lumi on sedavõrd raske, et vesi tungib pragude kaudu järvele,» nentis Teder. Veel teisipäeval lükkas ta rajalt sinna sadanud lume ära ja uisutajad said järvele rajatud ringil sõita.

Kolmapäeva hommikul oli aga vesi jääle tunginud. «Esimese otsa sain veel džiibiga lahti lükata, kuid ühel hetkel oli veevall saha ees,» rääkis ta. Autole jääle tunginud vesi liiga ei teinud, kuid rohkem pole võimalik uisuringi sõidukorras hoida.

Viljandi järvele rajati uisutajatele rada detsembri lõpus. Esimestel päevadel oli see koguni kümne kilomeetri pikkune, kuid hiljem lühenes see halbade jääolude tõttu viie kilomeetri pikkuseks.

Raja valmistas ja hoidis korras Viljandi rattaklubi, kes korraldas seal jaanuari alguses esimest korda Mulgi uisumaratoni ning paar nädalat tagasi uisunädala, mille meeldejäävamad hetked olid küünlavalgusõhtu ja karneval.

Viljandi saab endiselt uisutada Männimäel asuvas jäähallis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles