Relvastatud röövlid lähevad aastaiks vangi

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohus
Kohus Foto: Elmo Riig / Sakala

Veebruari algul mõistis maakohus kuni neljaks aastaks vangistusse mehed, kes olid mullu Abja vallas jahipüssiga 83-aastast perenaist ähvardades talu tühjaks röövinud.


4. juuli, mil neli meest kuritöö toime panna otsustasid, oli laupäev. Ehkki ettevõtmine oli valgustkartev, ei jäänud maske kandvad 37-aastane Sulev Palmeos, 18-aastane Heinar Lehtsaar, 54-aastane Peeter Ritson ja 19-aastane Reigo ööd ootama, vaid tungisid kauges piiriäärses Laatre külas asuvasse majja kell 14.45.

Vana perenaise ja sama katuse all elava mehe kasupoja hirmutamiseks tõi Heinar Lehtsaar kodunt kaasa ebaseadusliku jahipüssi. Kohtuotsuse järgi hoidsid laetud relva kuriteo käigus nii Lehtsaar kui Palmeos. Peale selle kasutasid röövlid ähvardamiseks haamrit ja vägivallatsesid majas olnud mehe kallal.

Röövlite saagiks langesid sülearvuti, kodukino ning palju muid asju koguväärtusega 42 578 krooni.

Suurt rõõmu võõrastest asjadest kurjategijad ilmselt tunda ei saanud, sest juba samal päeval pidasid politseinikud neliku kinni.

Kohe otsiti läbi ka Heinar Lehtsaare kodu, kuhu too oli jõudnud püssi tagasi viia. Sealt leiti peale röövis kasutatud relva ebaseaduslik optilise sihikuga vintpüss ning padruneid, mis kuulusid 58-aastasele Hillar Lehtsaarele.

Kõige kergema karistuse mõistiski kohus Hillar Lehtsaarele, kelle süüks oli ainult relvade ebaseaduslik käitlemine. Tema neljakuuline vangistus määrati tingimisi.

Reaalsest vangistusest pääses ka varem karistamata Peeter Ritson. Talle mõistetud kolme aasta pikkune vanglakaristus jääb kohaldamata, kui ta kolmeaastase katseaja jooksul korralikult käitub.

Seni samuti karistamata Heinar Lehtsaar mõisteti süüdi nii röövis kui relva ebaseaduslikus käitlemises ning ta peab vangis olema kolm aastat. Et meest pärast kuriteopäeval kinnipidamist vabastatud ei ole, on tal üle poole aasta juba kantud.

Varem kriminaalkorras karistatud Reigol, kes on samuti 4. juulist saadik vahi all, tuleb trellide taha jääda kolmeks aastaks ja kuueks kuuks.

Kõige pikema vangistuse sai varem korduvalt karistatud Sulev Palmeos, kes mõisteti süüdi röövi ja relva ebaseadusliku käitlemise eest. 4. juulist eelvangistuses viibiv kurjategija peab vabadusele hüvasti ütlema neljaks aastaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles