Iseseisvuspäev tuleb laulu ja mõtisklusega

, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile valmisid kunstiõpetaja Ene Runingu käe all laste laulu saatel viimased saalikaunistused.
Eile valmisid kunstiõpetaja Ene Runingu käe all laste laulu saatel viimased saalikaunistused. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi maagümnaasiumi pere teeb viimaseid proove, et pakkuda vabariigi aastapäeva aktusel linnarahvale vaheldusrikast eeskava.


Maagümnaasiumi huvijuht Ain Mägi, kes eile kontserdi esimest peaproovi juhatas, polnud päri enda üldjuhiks nimetamisega.



«Kogu kava on sündinud üksnes tänu koostööle,» toonitas ta.


Kava üksikute paladega oli huvijuht rahul, kuid muret valmistas talle etteastete vahel toimuv, sest sujuvaks liikumiseks kipub ruumi nappima. «Praegu me esmajoones tulekute ja minekute skeeme harjutamegi,» sõnas ta.



Maagümnaasiumi õpilaste ja õpetajate kõrval teevad kontserdil kaasa Viljandi kultuuriakadeemia segakoor ja keelpillikvartett ning Viljandi huvikooli rahvatantsurühm.



Vabariigi aastapäeva kava on seotud tervikuks Carl Robert Jakobsoni mõtetega. Ain Mägi sõnade kohaselt sobib selle kirjamehe, põllumajanduse edendaja ja ühiskonnategelase kuju hästi sümboliseerima eestlaslikku edumeelsust.



Nimirollis astub üles teatriõpetuse õpetaja Andres Linnupuu. Kontserti ilmestab slaidikava, mille kaudu saab heita pilgu ajalukku.



Kontserdi järel annavad Viljandi volikogu esimees Tarmo Loodus ja linnapea Kalle Jents kätte Viljandi linna elutöö ja 2009. aasta preemiad. Elutöö eest pälvib tunnustuse arstide paar Mare ja Viktor Brin. Aastapreemia saab õmblusettevõte Delux Domotex ja kultuuripreemia muusikaelu edendaja Ain Agan ning spordipreemia võtavad vastu sõudja Kaspar Taimsoo ja treener Ruth Vaar. Tearipreemia läheb projektile «Ugala teatrikohvik», aasta noore autasu saab ühendus Viljandi Drumlab ning Viljandi linnaraamatukogu tunnustatakse kõige lastesõbralikuma asutusena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles