Suure-Jaani vald jagas preemiaid

, Suure-Jaani valla avalike suhete spetsialist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pedagoog Endla Reimann sai Suure-Jaani vallalt elutöö preemia kultuurielu edendamise eest.
Pedagoog Endla Reimann sai Suure-Jaani vallalt elutöö preemia kultuurielu edendamise eest. Foto: Elmo Riig / Sakala

20. veebruaril Vastemõisa rahvamajas olnud Suure-Jaani valla traditsioonilisel  isetegevuslaste kontserdil jagas vald välja 2009. aasta kultuuripreemiad.


Preemia said raamatu «Kildu kooli lugu» autorid Aimur Joandi ja Enn Siimer, rahvusvahelise noorte puhkpilliorkestri Wersalinka 2009 peadirigent Rein Vendla, lilleseadja Anu Pindsoo ning pilli-, laulu- ja naljamees, Suure-Jaani ajalooklubi juht Uno Jürisson.



Elutöö preemia pälvis pikki aastaid Sürgavere kooli direktorina töötanud ja kultuurielu edendanud Endla Reimann.



Energilise ja loova inimesena on Endla Reimann osanud hoida ja väärtustada oma kooli ning ümbruskonna traditsioone ja kultuuripärandit.



Ta töötas 32 aastat Sürgavere kooli direktorina. Tema algatusel kujunesid traditsiooniks vilistlaste kokkutulekud ja kooli aastapäevad, muuseumipäevad, õppepäevad ümbruskonna kultuuriajaloolistes paikades ja rahvakalendri tähtpäevade tähistamine.



Endla Reimann algatas ka Sürgavere kodukandipäevad ja oli aastatel 1988 —2005 nende peakorraldaja. Ta asutas kooli koduloomuuseumi, kogus esemeid ja hoiab seda töös ning on ühtlasi muuseumiringi juhendaja. Kooli 85. aastapäevaks koostas ta kogumiku «Sürgavere kooli lugu».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles