Lauluvõistluse võitsid viljandlased

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Alo Aasma

Nädalavahetusel peeti Paides üleriigiline «Südamelaulu» võistlus, mille võitjate seas oli palju viljandimaalasi.


Võistluse korraldaja Eve Siilak ütles, et registreeriti 24 omaloomingulist laulu kuuest maakonnast ning 40 noort autorit, lauljat ja pillimeest esitasid 18 pala.



Peapreemia võitsid viljandlased Laura Mets ja Henri Käärik, kes olid oma laulu kirjutanud Hiie Tammani sõnadele. Tamman ise pälvis parima tekstilooja eripreemia ning lauljaid saatnud Metrogoog nimetati parimaks ansambliks.



Kuni 12-aastaste laululoojate hulgast võitis Võhma muusikakooli õpilane Sanna Härm Paide linna eripreemia.



Järgmises vanuseklassis võitis peapreemia Võhma muusikakooli õpilane Nuppu Mattila ja eripreemia päikeselisuse eest sai samas koolis õppiv Piret Müür. 16-aastaste ja vanemate laululoojate hulgast pälvis Viljandi muusikakoolis õppiv võhmalanna Maria Gertsjak koguni kolm preemiat: publiku lemmiku, Paide linna preemia ja peapreemia isamaaliste laulude kategoorias. Neiu duetikaaslane oli Merilyn Tiit.



Kõiki neid lauljaid saatis Viljandi ja Võhma muusikakooli ühendatud ansambel, kes sai eripreemia laulude saatmise eest. Selles mängisid Laura Tiit, Hanna Rego, Kalev Välk, Norman Reinberg, Pille Bergmann, Mait Reimann ja Maarika Reimand. Kalev Välk tõi koju lootustandva noore pillimehe preemia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles