Rahvusvaheline saapaheite liit pidas Viljandis nõu

, IBTA juhatuse aseesimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvahelise saapaheite liidu koosolek, laua otsas vasakult sekretär Seppo Pesonen ja esimees Jari Isokorpi.
Rahvusvahelise saapaheite liidu koosolek, laua otsas vasakult sekretär Seppo Pesonen ja esimees Jari Isokorpi. Foto: Erakogu

Reedest pühapäevani kestis Viljandis rahvusvahelise saapaheite liidu (IBTA) nõupidamine, milles osalesid kaheksa riigi saapaheitjate esindajad. Varem osalenud Rootsile, Soomele, Venemaale, Saksamaale, Eestile, Poolale ja Itaaliale lisandus uue riigina Belgia.


Viljandis valiti uueks IBTA juhatuse esimeheks soomlane Jari Isokorpi, aseesimeheks Valeri Luukka Eestist ja sekretäriks Seppo Pesonen Rootsist.

Kinnitati järgmiste saapaheite maailmameistrivõistluste korraldajad. 2010. aastal peetakse tiitlivõistlused Poolas Krakovis ning 2011. aastal on järg Eesti ja Viljandi käes. Edasi on järjekorras Rootsi, Belgia ja Venemaa.

Samuti selgusid tänavuste rahvusvaheliste karikavõistluste seitse võistluspaika. Viljandi korraldada on võistlus tänavu 11. septembril. Eelmisel aastal võideti Eestisse kaheksa rahvusvahelise karikavõistluse auhinda.

Koosolekul tehti täpsustusi võistluste reeglitesse ja arutati saapaheite tuleviku üle.

Kui Soomes on saapaheitjaid üle kolme tuhande, siis Eestis on ametlikel võistlustel osalenud üle tuhande inimese. See on ilmekas näide ala populaarsusest.

Lisaks eespool nimetatud riikidele tegeldakse saapaheitega veel Hispaanias, Uus-Meremaal ja Hiinas. Loodame ka nende riikide peatset liitumist ametlike liikmetena.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles