Tervisenõukogu otsib aasta terviseedendajat

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elo Paap (vasakul) on seni andnud olnud Viljandimaa Terviseedendaja tiitli väljaandja. Sel fotol on hetk 2009. aasta tiitli üleandmisest Merit Laanele.
Elo Paap (vasakul) on seni andnud olnud Viljandimaa Terviseedendaja tiitli väljaandja. Sel fotol on hetk 2009. aasta tiitli üleandmisest Merit Laanele. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandimaa tervisenõukogu kuulutab välja Viljandimaa aasta terviseedendaja võistluse.


«See nimetus koos auhinnaga antakse tunnustusena üksikisikule, kelle töö, tegevus ja isiklik eeskuju tervise edendamise valdkonnas on aasta jooksul silma paistnud erilise tulemuslikkusega ning mõjutanud oluliselt nimetatud valdkonna arengut Viljandimaal,» selgitas auhinna algataja, Viljandi maavalitsuse terviseedenduse spetsialist Elo Paap. «Eelmised aastad on näidanud, et terviseedendust nähakse noorsoo- ja sporditöös, haridusvaldkonnas ning praktilises tegevuses inimeste esmaabioskuste tõhustamisel ja vigastuste ennetamisel.»

Tema sõnul on eriline heameel sellest, et kandidaate on esitatud agaralt, sest üks võistluse eesmärke on kutsuda inimesi üles märkama oma kaaslasi ning väärtustama nende tööd.

Viljandimaa aasta terviseedendaja auhinna kandidaadi võib esitada iga maakonnas elav inimene ning iga maakonnas tegutsev asutus, ettevõte või mittetulundusühing.

Kirjalik ja vormikohane ettepanek koos põhjendustega tuleb 20. märtsiks saata kinnises ümbrikus, millel on märgusõna «Edendaja», Viljandi maavalitsuse tervisetoa aadressil Viljandi maavalitsus, Vabaduse plats 2, 71020 Viljandi või e-postiaadressil elo.paap@viljandimaa.ee.

Auhinna statuut ja ettepaneku vorm on kättesaadavad internetist Viljandimaa terviseedenduse koduleheküljelt.

Viljandimaa tervisenõukogu väljaantava auhinna suuruse kinnitab maavanema nõuandev tervisenõukogu igal aastal aastaeelarve vastuvõtmisel. Viljandimaa aasta tervisedendaja auhinna annavad maavanem ja tervisenõukogu esindaja kätte ülemaailmsel tervisepäeval, 7. aprillil.

Seni on aasta terviseedendaja tunnustuse pälvinud Suure-Jaani valla spordi- ja noorsootöö nõunik Mati Adamson, Viljandimaa tervistedendavate koolide liikumise eestvedaja, Tääksi põhikooli õpetaja ja kooli tervisemeeskonna Rõõmurull juht Silva Kolk ning Punase Risti Seltsi sekretär ja vabatahtlike juht ning Viljandimaa vigastuste ennetamise ühisleppe koostöögrupi liige Merit Laan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles