Inspektor plaanib haldusfirmat trahvida

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Et vältida katuste sissekukkumist, tuleb need lumest puhtaks lükata. Foto on illustreeriv.
Et vältida katuste sissekukkumist, tuleb need lumest puhtaks lükata. Foto on illustreeriv. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi heakorrainspektor koostas reedel dokumente, et trahvida lumme mattunud kõnniteede ja nende kohal rippuvate jääpurikate eest haldusfirmat ISS Eesti.


Neljapäeva õhtul pakkus inspektor Rina Niitav elamuid haldava firma ISS Eesti Viljandi osakonna juhatajale Artur Raudsepale võimalust teha kiirmenetluse korras trahv. Et ettevõtte juht polnud trahviga nõus, tuleb inspektoril algatada üldmenetlus ja siis saab ta ettevõtet karistada kuni 6000 krooniga. Niitav ei öelnud, millise trahvi oleks ta määranud kiirmenetlusega.



Heakorrainspektor Rina Niitav heidab haldusfirmale ette, et see pole korras hoidnud kesklinna majade esiseid kõnniteid ning lubadustest hoolimata pole alla võtnud Lossi tänaval jalakäijate pea kohal rippuvaid jääpurikaid.



Paljudele Viljandi majadele haldusteenust pakkuva firma juhataja Artur Raudsepp polnud inspektori etteheidetega aga päri. «Käisin kõnniteed, mida me hooldama peame, läbi ja kõik need olid läbitavad,» kinnitas ta. Raudsepa sõnul soovis inspektor ISS Eestit karistada ka selliste tänavalõikude eest, mis ei ole tema hooldada.



Niitav ootas reedel Raudsepalt seletuskirja ning selle laekudes saab ta otsustada, kas ja milline trahv tuleks määrata. Samas tunnistas inspektor, et pärast neljapäeval aset leidnud vestlust muutus olukord ISS Eesti hallatavate majade juures palju paremaks.



Reede hommikul oli Lossi tänav 26 maja esine kuni kõnniteeplaadini puhastatud ning kella üheksa ajal asusid töömehed Lossi tänav 20 maja katuseräästast purikaid alla võtma ja katuselt lund lükkama.



Artur Raudsepa sõnul võtab firma omaks probleemid Lossi tänav 20 maja purikatega, kuid see oli tema sõnul tööõnnetus, mitte tahtlik venitamine. «Meil olid eelmisel reedel töömehed tellitud ja nad tulid autoga juba kohale, kuid siis tõstuk lagunes,» rääkis ta.



Sama firma oli teisipäeva lõunani lubanud, et teeb töö ära, kuid teatas siis, et loobub sellest, ning ISS Eesti asus uut firmat otsima.



Rina Niitavi hinnangul on ISS Eesti terve talve jooksul oma tööga väga kehvasti hakkama saanud ning avaldas arvamust, et seekord firma vastuväidetest hoolimata trahvist ei pääse. Niitav rõhutas, et trahvi saab haldusfirma, mitte nende majade omanikud, kellega ISS Eesti on lepingu sõlminud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles