Viljandi tüdrukud saavad elupäästja medali

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
17-aastane Kerttu Kukk ja 16-aastane Laura Rätsep tõid jaanuari alguses Huntaugu rannas veest välja tüdruku.
17-aastane Kerttu Kukk ja 16-aastane Laura Rätsep tõid jaanuari alguses Huntaugu rannas veest välja tüdruku. Foto: Elmo Riig / Sakala

Esmaspäeval saavad päästeteenistuse medali 32 elupäästjat, nende seas viis eraisikut ja üks politseinik. Noorimad medalisaajad on kaks Viljandi kümnenda klassi õpilast Laura Rätsep ja Kerttu Kukk.


8. jaanuari pärastlõunal läksid Paalalinna gümnaasiumi tüdrukud Laura ja Kerttu Viljandi järve äärde Huntaugu mäele kelgutama. Ühtäkki märkasid nad läbi järvejää vajunud last, kes üritas end küll ise taas jääle vinnata, aga serv oli liiga habras ning murdus iga katse juures.

Teineteist sõnadeta mõistnud tütarlapsed võtsid kiiresti suuna jääaugu poole. Teel tuletasid nad meelde, mida oli koolis jäält päästmise kohta õpetatud, ja õpetust järgides liikusid lapse poole jääl roomates. Ka vees hulpiv laps oli tema poole liikuvaid appiruttajaid märganud ja sirutas oma käed nende poole.

Tublidel sõbrannadel õnnestuski väike tüdruk veest välja tõmmata. Šokis laps tahtis kaldale jõudnuna hakata üksi koju minema, kuid Laura ja Kerttu otsustasid temaga kaasa minna. See otsus oli õige, sest läbimärgade riietega laps ei jaksanud ise kaugele kõndida. Tüdrukud kandsid ta süles kiiresti koju.

Tänu Laura ja Kerttu kiirele õigel viisil tegutsemisele sai selle väikese tüdruku elu päästetud.

Elupäästja medali saavad ka kaks Viljandimaa Mustla päästekomando päästjat Kulno Juus ja Ivar Krõlov, kelle oskuslik tegutsemine novembris Mustla alevis juhtunud kaevetööde varingus päästis ühe varingu alla jäänud töömehe elu.

Siseminister Marko Pomerants ja päästeameti peadirektor Kalev Timberg annavad elupäästja medalid ja päästeteenistuse aumärgid kätte 22. veebruaril kell 15 Salme kultuurikeskuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles