Tuli hävitas Karksi-Nuias eaka maja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast põlengut aitasid kohalikud naised poeomanikul järelejäänud kraami välja kanda.
Pärast põlengut aitasid kohalikud naised poeomanikul järelejäänud kraami välja kanda. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Ööl vastu neljapäeva puhkes Karksi-Nuias Pärnu maanteel osaühingule Tiina KT kuuluvas majas suur tulekahju, mis sai tõenäoliselt alguse sissemurdmisest toidupoodi.


Kuus aastat toidukauplust pidanud Natalja Žigalo rääkis, et vargad olid hoonesse sisenenud aknast ja kas juhuslikult või siis jälgi varjata püüdes kaupluse süüdanud. Seda kinnitasid õllepudelitest tühjemaks tehtud külmkapp ja selle juurest leitud kilekott varaste saagiga.

«Varastagu siis pealegi, aga miks oli vaja pood põlema panna?» oli juhtunust šokeeritud poeomanik nõutu. Tekkinud kahju ei osanud ta hinnata, kuid oli kindel, et see pood enam tegutsema ei hakka.

Kahekorruseline kivimaja valmis 1842. aastal. Üks osaühingu Tiina KT omanikest Linda Torim rääkis, et tulle jäid teisel korrusel asunud kudumis- ja õmblusmasinad, kangasteljed ja tootmisjäägid. Käsitööd ei tehtud seal juba mitu aastaid, pensionärist perenaine lootis sinna rajada muuseumi.

Päästjad said väljakutse sündmuskohale kell 1.42, tulele pandi piir enne kella nelja hommikul, kuid kustutustööd jätkusid ka hommikutundidel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles