Viljandi tarbijate ühistu jäi plusspoolele

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi tarbijate ühistu juhatuse liige Priit Aule tõdeb, et kui linna on konkurente kõvasti juurde tulnud, siis
maale ei taha ükski suur poekett minna, sest sealt pole midagi võtta.
Viljandi tarbijate ühistu juhatuse liige Priit Aule tõdeb, et kui linna on konkurente kõvasti juurde tulnud, siis maale ei taha ükski suur poekett minna, sest sealt pole midagi võtta. Foto: Elmo Riig / Sakala

Pühapäeval saja-aastaseks saanud Viljandi tarbijate ühistu ei vaata kõrgest vanusest hoolimata ainult minevikku, vaid peab ka tulevikuplaane. Näiteks rajab ta tänavu Mustlasse Konsumi kaupluse, mis vahetab välja päevinäinud A ja O.


Viljandi tarbijate ühistu (VTÜ) juhatuse liige Priit Aule, ühistu on tänapäeval üsna tavatu ettevõtlusvorm. Miks te seda kasutate?


Ega ma oskagi õieti öelda, miks ühistuna tegutsemine hea on. Algne idee müüa kaupa oma liikmetele odavamalt kui erapoodides tänapäeval ju täies ulatuses ei kehti. Aga see vorm on jäänud ajast, mil ühistegevus loodi, ja ennast õigustanud. Ei ole mingit põhjust seda muuta.



Kas 2009. aasta lõppes teile hästi?

«Hästi» on suhteline mõiste. Vähemalt jäime plusspoolele. Ei tulegi meelde, et oleksime kunagi miinusega lõpetanud. Iseasi muidugi, kui suuri kasumeid me teeninud oleme, aga neist on piisanud, et saaksime investeerida.



Kas VTÜ uusi poode rajada ei plaani?

Kaardilt on puudu veel Mustla Konsum, sest nelja aasta jooksul ei saanud vald detailplaneeringut ära kinnitatud. Kui valitsus muutus, tegid nad meile selle asja ära ja nüüd valmistume Mustlasse kaupluse rajamiseks. Kerge see praegu ei ole, aga me ei näe muud võimalust seal tänapäevast teenust pakkuda. Ma ei mäletagi enam, kui kaua A ja O praegustes ruumides tegutsenud on.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles