Pillilaager täitub osalejatega

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõpu mõisas harjutasid laagrilised ka möödunud aastal.
Kõpu mõisas harjutasid laagrilised ka möödunud aastal. Foto: Elmo Riig / Sakala

Registreerimine tänavusuvisesse Eesti Etno laagrisse on olnud väga elav, kuid huvilistele on siiski veel vabu kohti.


16.—21. juulini kestvasse laagrisse oodatakse 16—30- aastasi noori, kes soovivad pillimängu ja ühise tegevuse kaudu saada pärimusmuusikaga paremini tuttavaks ning arendada oma pillimänguoskusi. Laagrisse tuleb 60 muusikahuvilist.



«Huvi laagri vastu on suur ning kohe, kui registreerimist alustasime, hakkas ka sadama sooviavaldusi,» rääkis Eesti Etno projektijuht Margit Kuhi. «Tänavu on laagrisse oodata kümmet inimest Rootsist, Belgiast ja Marimaalt.



Eripäraseks teevad laagri need, kes tulevad õppima, ja need, kes õpetavad. Asi on sünergias, mis sünnib tänu laagriliste suhtlemisele ärkamisest uinumiseni.»



Nii nagu mullu, leiab ka tänavune laager aset Suure-Kõpu mõisas. Samuti astuvad etnokad üles Viljandi pärimusmuusika festivali suurtel ja väikestel lavadel.



Kõige rohkem on täitunud õpitoad «Kippadi-kappadi Kõppu laulma!», kus õpetavad Mari Kalkun, Janika Oras ja Andreas Kalkun, ning «Labajalgsi Viini ja tagasi», kus õpetavad Maarja Nuut ja Hermann Haertel.


«Torupillijatsi» ja «Saarte hittide» õpitubadesse on veel vabu kohti. Seal saab harjutada Jalmar Vabarna, Merike


Paberitsi, Kristjan Priksi ja Johanna-Adele Jüssi juhendamisel.



«Tänavu ootame õpetama palju külalisi,» lisas Kuhi. «Erinevalt varasematest aastatest anname tänavu Kõpu kirikus kontserdi. Seda on kohalikel kindlasti tore näha ja kuulda ning endalgi on põnev teises keskkonnas esineda.»



Igas põhiõpitoas, mis on hommikupoolikuti, osaleb 15—17 noort. Lisaks on pärastlõunasel ajal suuremate gruppide õpitoad, kus jagavad tarkust õpetajad ja väliskülalised. Kõik  saavad kokku ööõpitubades.



Eesti Etno laagrit korraldab Eesti pärimusmuusika keskuse hõlma all tegutsev vabahariduskool August Pulsti õpistu, mis on nime saanud vanavarakoguja ja eesti muusikalise pärandi jäädvustaja August Pulsti järgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles